Μηλιός: Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη

Μηλιός: Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη

Ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την διαπραγμάτευση με την τρόικα αλλά και την απομείωση του χρέους.

«Βλέπω ότι η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη. Είναι σε μια θέση που δεν μπορεί να πείσει ακόμα και βουλευτές, ότι τα μέτρα τα οποία έχει υπενιχθεί, είναι δίκαια και μπορούν να περάσουν», σχολίασε αρχικά ο κ. Μηλιός και συνέχισε:

«Δεν έχουμε να κάνουμε με μία ουσιαστική διαπραγμάτευση. Οποιαδήποτε απομείωση του χρέους πρέπει να συνοδεύεται με ένα νέο πακέτο λιτότητας ή με το κλείδωμα μιας τέτοιας πολιτικής. Εκεί είναι η διαφωνία μας».

«Η μείωση του χρέους από μόνη της δεν είναι κάτι ριζοσπαστικό. Μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο έχουν γίνει 189 απομειώσεις χρεών με όλους τους τρόπους», συμπλήρωσε και εξέφρασε την άποψη ότι «είμαστε έρμαιο των δικών τους και των δικών μας βουλήσεων με την έννοια ότι η χώρα δεν είναι ενιαία».

«Μπορούν να πουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι οριακό και ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια. Η συνέχιση δηλαδή αυτής της πολιτικής», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Μηλιός, «ο κόσμος έχει πλέον αρχίσει να καταλαβαίνει ότι είτε το χρέος είναι 321 εκάτ. Είτε 189, η ζωή του πρέπει να αλλάξει. Η κυβέρνηση όσο περνάει ο καιρός, απομονώνεται όλο και περισσότερο».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ