Μητσοτάκης: «Ξαφνικός θάνατος» μόνο για το ταμείο οδοποιίας

Μητσοτάκης: «Ξαφνικός θάνατος» μόνο για το ταμείο οδοποιίας

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή για την διαθεσιμότητα, τις απολύσεις και από το που θα προκύψουν προκειμένου να καλυφθούν οι αξιώσεις των δανειστών.

«Δεν υπάρχει εκκρεμότητα από το υπουργείο σε ότι αφορά την τρέχουσα αξιολόγηση. Ως προς την επόμενη φάση της αξιολόγησης το επόμενο ορόσημο είναι η ολοκλήρωση 4.000 απολύσεων έως το τέλος το έτους. Αυτές θα προέλθουν από τις απολύσεις τις ΕΡΤ, οι οποίες έχουν ήδη γίνει, από την ολοένα και αυξανόμενη δεξαμενή των πειθαρχικών περιπτώσεων και τις όποιες απολύσεις προκύψουν από τις περικοπές προσωπικού στις αμυντικές βιομηχανίες, τις οποίες τις θεωρώ δεδομένες», σχολίασε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Από εκεί και πέρα, θα υπάρξουν και στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Ήδη ο αρμόδιος υπουργός υποδομών έχει μιλήσει για την ανάγκη να κλείσει το ταμείο εθνικής οδοποιίας».

Όσο για το 2014, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι «ένα μέρος των απολύσεων θα προκύψει από την διαθεσιμότητα. Το υπόλοιπο κομμάτι, θα προέλθει από την πειθαρχική δικαιοσύνη αλλά και από περιορισμό σε μέγεθος νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, πάντα σε μέγεθος και όχι με «ξαφνικό θάνατο». Οι όποιες απομακρύνσεις θα προκύψουν κατόπιν αξιολόγησης».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ