Μαρκόπουλος: Ναι, υπάρχουν βουλευτές που θα «στηρίξουν»

Μαρκόπουλος: Ναι, υπάρχουν βουλευτές που θα «στηρίξουν»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για το αν υπάρχουν βουλευτές «μαξιλάρια» της κυβέρνησης, για τον Γ. Στουρνάρα, για τον φόρο ακινήτων αλλά και τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Ναι υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι σε μια δύσκολη στιγμή κλυδωνισμού της κυβέρνησης θα την στηρίξουν ακόμα και αν έχουν διαφωνίες», σχολίασε αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος και συνέχισε:

«Θα την στηρίξουν για δύο λόγους. Πρώτον για την πολιτική σταθερότητα και δεύτερον, γιατί μια πτώση της κυβέρνησης και μια εκλογική αναμέτρηση θα καταστρέψει πολλές από τις θυσίες των πολιτών».

«Περνάμε ένα κρίσιμο διάστημα, στο οποίο νομίζουν αυτοί οι βουλευ��ές ότι οι κλυδωνισμοί δεν θα οδηγήσουν σε καλό λιμάνι τη χώρα. Είναι υπεύθυνοι βουλευτές. Δεν είναι εφεδρείες», είπε ακόμα ο κ. Μαρκόπουλος.

«Ο κ. Στουρνάρας έκανε μια κακή εκτίμηση λέγοντας ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση. Αν θέλουμε να μιμηθούμε την Ευρώπη, θα την μιμηθούμε σε όλα. Στις υπηρεσίες, στην παροχή, στο κοινωνικό κράτος», σχολίασε για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ενώ για τον φόρο ακινήτων σχολίασε:

«Ο φόρος ακινήτων είναι δίκαιος για να ικανοποιηθούν οι αριθμοί. Δεν είναι δίκαιος για την κοινωνία. Δεν είναι δίκαιος για τους ανθρώπους που ακολούθησαν τη νοοτροπία να επενδύσουν πάνω σε ένα κεραμίδι. Το κεραμίδι είναι ένα χαρακτηριστικό του Έλληνα. Δεν μπορούμε να γίνουμε Γερμανία».

«Πρέπει να σταθούμε σε μια εθνική γραμμή. Να ζητήσουμε τις δεσμεύσεις των δανειστών. Εκεί ζητώ στον ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει εθνική στάση», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ