Κουντουρά: Ούτε ένας πολίτης χωρίς φροντίδα για την υγεία

Κουντουρά: Ούτε ένας πολίτης χωρίς φροντίδα για την υγεία

Μετά τις αποκαλύψεις του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού για τους καρκινοπαθείς που καταφεύγουν σε αυτό, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα Κουντούρα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού ότι καταφεύγουν σε αυτό φτωχοί, άνεργοι, ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς, που δεν έχουν καταφέρει να μπουν σε πρόγραμμα θεραπείας και η κατάστασή τους είναι τόσο προχωρημένη, που δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί. Σύμφωνα με το Ιατρείο, ήδη έχουν πεθάνει δέκα συνανθρωποί μας έτσι, ανάμεσά τους και μητέρες με μικρά παιδιά, ενώ υπάρχουν φόβοι για ακόμη χειρότερα. Φτάσαμε στο σημείο αν δεν έχεις λεφτά ή δεν είσαι ασφαλισμένος και σου τύχει κάποιο μεγάλο κακό με την υγεία σου, να οδηγείσαι στο θάνατο».

Η Έλενα Κουντουρά συνεχίζει τονίζοντας ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απαιτούμε σε αυτή την τεράστια οικονομική-ανθρωπιστική κρίση, η κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που δεν θα έχει δικαίωμα κοινωνικής προστασίας και φροντίδας για την υγεία του, ανεξαρτήτως οικονομικής ή ασφαλιστικής κατάστασης. Καμιά Τρόϊκα δεν μπορεί να απαγορεύσει να πράξουμε το αυτονόητο εθνικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό μας καθήκον. Αυτό το έγκλημα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων, που φτάνει μέχρι και στην καταδίκη σε θάνατο αρρώστων συνανθρώπων μας, πρέπει να σταματήσει εδώ!»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ