Ιατρίδη κατά κυβέρνησης για τη Ρόδο

Ιατρίδη κατά κυβέρνησης για τη Ρόδο

«Τη στιγμή που η Ρόδος θρηνεί τα θύματα της σφοδρής κακοκαιρίας, οι αξιότιμοι υπουργοί της κυβέρνησης έρχονται στο νησί μας μόνον όταν ο καιρός είναι καλός» τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.

Η δήλωση της κ. Ιατρίδη:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των νεκρών αυτής της ανείπωτης καταστροφής και εύχομαι οι έρευνες για τους αγνοούμενους να έχουν αίσιο τέλος.

Τη στιγμή που η Ρόδος θρηνεί τα θύματα της σφοδρής κακοκαιρίας.

Τη στιγμή που οι καταστροφές που προκλήθηκαν φαίνεται να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Τη στιγμή που όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να σταθούμε με αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας, που έχουν πληγεί από τη θεομηνία.

Τη στιγμή που έχουμε άστεγους, οικογένειες με παιδιά που έχουν δει τα σπίτια τους να έχουν βουλιάξει στη λάσπη.

Τη στιγμή που τα συνεργεία κάνουν φιλότιμα ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας, αλλά, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούν να κάνουν και πολλά, λόγω έλλειψης μέσων και προσωπικού και μεγέθους των καταστροφών.

Τη στιγμή πoυ κεντρικά μέσα ενημέρωσης αναζητούν τους υπεύθυνους για να αποδώσουν ευθύνες, εμείς, με ψυχραιμία, προσπαθούμε να δούμε τι θα κάνουμε, μακριά από λαϊκιστικές ή αντιπολιτευτικές κορώνες.

Την ίδια στιγμή, κανείς, μα κανείς Υπουργός της Κυβέρνησης δεν έχει φιλοτιμηθεί να έρθει στη Ρόδο, έστω και σαν ένδειξη συμπαράστασης. Πιθανώς, στο ελικόπτερο δεν υπήρχε θέση για κάποιον Υπουργό.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση στέλνει μόνη τη γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου, αντί να στείλει υπουργικό κλιμάκιο για την επιτάχυνση των ενεργειών, όταν στη γειτονική Ιταλία ο ίδιος ο Ιταλός Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη Σαρδηνία που είχε πληγεί από αντίστοιχες καταστροφές.

Τελικά, οι αξιότιμοι υπουργοί της κυβέρνησης έρχονται στη Ρόδο μόνον προεκλογικά για να υποσχεθούν πράγματα που δεν γίνονται. Ή, έρχονται μετεκλογικά, με πολυπληθές επιτελείο για να μοιράσουν τον «Καλλικράτη» ανάλογα με τις κομματικές επιδιώξεις τους και, σίγουρα, μόνον όταν ο καιρός είναι καλός και προσφέρεται για τουρισμό. Πραγματικά κρίμα!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ