ΒΙΝΤΕΟ-Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την Χριστοφιλοπούλου για τις απολύσεις

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την  Χριστοφιλοπούλου για τις απολύσεις 

 

Επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Εύη Χριστοφιλοπούλου που νωρίτερα δήλωσε στον Real Fm ότι η τρόικα έβαλε στο τραπέζι το θέμα της συνέχισης της διαθεσιμότητας και άρα περαιτέρω απολύσεις.

“Έγινε μια συζήτηση για τη συνέχιση της διαθεσιμότητας-κινητικότητας μετά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου. Εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε να συνεχίσουμε την κινητικότητα, να έχουμε ένα μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας αλλά η κινητικότητα όπως την φανταζόμαστε δεν συνδέεται με απολύσεις.Οι απολύσεις τελείωσαν με τις 15.000 απολύσεις που θα γίνουν, ως προς τους ποσοτικούς στόχους” είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας ότι “δεν ετέθη ζήτημα επέκτασης των απολύσεων. Το ζήτημα ως προς τους ποσοτικούς στόχους τελειώνει με τη δέσμευση που έχουμε αναλάβει”.

“Δεν λέω ότι δεν μπορεί σε 1,5-2 χρόνια να έρθει η κυβέρνηση να αξιολογήσει μια δομή, να την θεωρήσει περιττή και να την καταργήσει. Αυτό βεβαίως και μπορεί να γίνει” πρόσθεσε. 

 

Στη συνέχεια, ωστόσο, κληθείς να σχολιάσει ότι η κυρία Χριστοφιλοπούλου λέει κάτι διαφορετικό τόνισε: “Ετέθη το ζήτημα το κατά πόσο πρέπει να υπάρχει επέκταση της διαθεσιμότητας με την παρούσα της μορφή που σημαίνει απολύσεις ενδεχομένως και εμείς είπαμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν συζητάμε. Και τελείωσε εκεί η κουβέντα σε δύο προτάσεις”.

“Δεν εστιάστηκε εκεί η συζήτηση με την τρόικα. Και με την κυρία Χριστοφιλοπούλου έχουμε μια καλή και παραγωγική συνεργασία”, συμπλήρωσε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ