• Πάγκαλος:«Οι αποστάτες θα βρεθούν βρεγμένοι και δαρμένοι»

  1:53 μμ, Τρίτη 19 Νοε 2013 1:53 μμ, Τρίτη 19 Νοε 2013

  Πάγκαλος:«Οι αποστάτες θα βρεθούν βρεγμένοι και δαρμένοι»

  Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

  Ο πρώην Υπουργός προέτρεψε όσους πολίτες έχουν τη δυνατότητα να διαφύγουν στο εξωτερικό σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει στις εκλογές καθώς κάτι τέτοιο ταυτίζεται με την καταστροφή της χώρας, σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο.

  «Μπορεί να βγει και ο κ. Τσίπρας με 70%, οπότε εκεί, όσοι μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα και είμαστε νέοι – διότι εγώ δεν είμαι και δεν μπορώ να το κάνω και θα μείνω εδώ να υπομείνω τη μοίρα μου – θα μπούμε στο αεροπλάνο και θα φύγουμε. Αλλιώς, θα υποστούμε τη μοίρα που συνοδεύει μια εκλογή του κ. Τσίπρα. Όσοι μπορούν να πάνε στο εξωτερικό, εγώ θα τους συμβούλευα να το κάνουν. Και αμέσως. Το βράδυ των εκλογών. Διότι θα διαλυθεί η χώρα. Το έχει ξανακάνει ο ελληνικός λαός αυτό. Έχει αυτοκτονήσει ξανά».

  Αναφορικά με τη δική του πολιτική πορεία, ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε ότι θα τηρήσει τη δέσμευση του να μην είναι υποψήφιος για τη νέα Βουλή ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές συντάσσεται με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κομματική στήριξη μόνο στους πέντε μεγάλους δήμους της χώρας.

  Ακόμη μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής και καταγγέλλει τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να «λεηλατήσει» το χώρο του κέντρου.

  «Γελοιοποιείται και θα πρέπει να βρει κάτι άλλο τώρα. Γυρίζει και σ’ αυτό το θέμα σε πολύ παραδοσιακές μεθόδους και αντιλήψεις. Όπως έκαναν τα κόμματα της δεξιάς, προσπαθεί να λεηλατήσει το χώρο του Κέντρου που προσφέρεται προς λεηλασία και ως δέλεαρ την επανεκλογή».

  Επίσης, ο κ. Πάγκαλος έστειλε μήνυμα στους υποψήφιους αποστάτες λέγοντας πως θα βρεθούν «ξαφνικά και δαρμένοι και βρεγμένοι».

  Ακόμη τάχθηκε στο πλευρό του Πέτρου Τατσόπουλου χαρακτηρίζοντας γελοίο το ζήτημα που προέκυψε με τη γελοιογραφία των «Νέων» και έκανε λόγο για λογοκρισία.

  «Το πρόβλημα για μένα είναι η λογοκρισία. Είναι ότι ένας άνθρωπος που είναι στην «Αυγή» μπορεί να λογοκρίνει έναν γελοιογράφο μιας εφημερίδας, όπως «ΤΑ ΝΕΑ». Χρόνια τώρα εγώ είμαι αγαπημένος στόχος των γελοιογράφων, αλλά ουδέποτε διανοήθηκα ότι μπορώ να κάνω μήνυση στον γελοιογράφο. Αναγκάστηκα, μετά από τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής, αλλά η γελοιογραφία είναι γελοιογραφία και δεν μπορείς να την κρίνεις με κοινά μέτρα. Και γι’ αυτό θεωρώ την προσπάθεια φίμωσης του γελοιογράφου ως μία κατ’ εξοχήν γελοία υπόθεση».

  Τέλος, αποκάλυψε ότι συναντάται συχνά με τον Γιώργο Παπανδρέου δίχως ωστόσο να επιβεβαιώνει ότι έχει λάβει ερωτηματολόγιο από τον πρώην Πρωθυπουργό.

  «Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι να εκτιμήσουμε κατά πόσον το ΠΑΣΟΚ έχει προοπτική και ποια είναι αυτή. Και η προοπτική αυτή, όπως είναι τώρα, όχι βέβαια».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα