Καρύδης: Νεοσταλινισμός και ΣΥΡΙΖΑ

Καρύδης: Νεοσταλινισμός και ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε το σκίτσο Χαντζόπουλου στα «Νέα».

Ο κ. Καρύδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, έκανε λόγο για «νεοσταλινισμό» που υιοθετεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς κρίνει ως υπερβολικές τις αντιδράσεις για την υπόθεση των γελοιογράφων.

«Ένας νεοσταλινισμός που βγαίνει και με την υπόθεση των γελοιογράφων, οι οποίοι σατιρίζουν την πολιτική ζωή και πολλά χρόνια τώρα δεν έχει βρεθεί κάποιος να τους πει κάτι και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε ένα ολόκληρο πόλεμο».

Παράλληλα, επανέλαβε την επίσημη θέση του κόμματος του, ότι δηλαδή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα απαντήσει αύριο στον ΣΥΡΙΖΑ και άφησε αιχμές για το ήθος που επέδειξε η Κουμουνδούρου στο θέμα του Πέτρου Τατσόπουλου.

«Έχουν χάσει πλέον κάθε ηθικό έρεισμα και την απάντηση θα την πάρουν αύριο, από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Καρύδης ασκεί κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και για την προσέγγιση που επιχειρεί σε βουλευτές τους οποίους μέχρι πρότινος αποκαλούσε μνημονιακούς επισημαίνοντας τον «κατήφορο της συναλλαγής», όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει αυτόν τον κατήφορο της συναλλαγής. Επειδή έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να πείσει τον ελληνικό λαό με τις θέσεις και τις προτάσεις του, και αυτό φαίνεται από τις έρευνες κοινής γνώμης, ξαναβάζει στην πατρίδα μας κάτι που με τη μεταπολίτευση είχαμε δει να σταματάει».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έθεσε κα τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματος του στο θέμα των πλειστηριασμών από τους οποίους πρέπει να εξαιρεθεί η πρώτη κατοικία ενώ σχετικά με το φόρο ακινήτων αποκάλυψε ότι υπάρχει συμφωνία ώστε να καταστεί η ρύθμιση πιο δίκαιη και να διευρυνθεί η φορολογική βάση.

«Εμείς λέμε ότι το δημοσιονομικό κενό είναι 1 δις και κάτι και η τρόικα λέει τα διπλάσια. Για τους πλειστηριασμούς, απέναντι σε αυτό που λένε αυτοί για την απελευθέρωση, υπάρχει υψωμένο ένα τείχος για την πρώτη κατοικία. Δεν πρόκειται να ανοίξουμε ένα γαϊτανάκι που θα φέρει μακελειό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ