Τσίπρας: Τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε ως καλαμπούρι

Τσίπρας: Τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε ως καλαμπούρι

Μέσω του δεύτερου μέρους της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Αυγή» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απαντά σε υψηλούς τόνους προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο με αφορμή τη δήλωσή του περί αποστασίας. «Τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε όπως όλος ο κόσμος. Ως καλαμπούρι που προσπαθεί να κρύψει μια τεράστια αγωνία και αμηχανία. Φαίνεται ότι είναι πιστός στο δόγμα: “Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και ο αντιπερισπασμός”», λέει ο Αλέξης Τσίπρας.

Και προσθέτει: «Γι’ αυτό και δεν διστάζει να κακοποιήσει την ιστορία και να κατηγορήσει ακόμη και για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα. Και τα λέει αυτά μέσα στον πανικό του, χωρίς να υπολογίζει ποιανού κυβέρνηση στηρίζει, ποιους συνειρμούς και ποια πρόσωπα έρχονται στο νου, ποιες ιστορικές μνήμες ξυπνούν. Αλλά τα ίδια δεν έκανε και με τη λίστα Λαγκάρντ; “Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”».

Επίσης, στη συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στο θέμα των υποβρυχίων σημειώνοντας ότι: «Η πρόταση για εξεταστική θα κατατεθεί στην ώρα της. Και αυτή η ώρα δεν θα αργήσει». Σε άλλο σημείο αναφέρεται στην ανθρωπιστική κρίση και το πώς αυτή μπορεί να συνδεθεί με την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. Η συνέντευξη κλείνει με τη δέσμευση εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην εκδήλωση ενός ακόμα πιο μαζικού, πολύμορφου και ενωτικού κινήματος, με όλες του τις δυνάμεις”, κίνημα στο οποίο έχουν θέση και οι “υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ