Αιχμές Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό

Αιχμές Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό

 

Αιχμές για πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικά οφέλη άφησε, σήμερα από το Ηράκλειο, ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στην ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου, με θέμα “Ρατσισμός και Κράτος Δικαίου”.

Εκ μέρους του καθηγητή Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκου Παρασκευόπουλου, εκφράστηκε η άποψη ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί ο νόμος κατά των ρατσιστικών εγκλημάτων. “Κατά τη γνώμη μου η κυρίαρχη ευθύνη ανήκει στις Εισαγγελίες της χώρας, που ως και πριν τη δολοφονία Φύσσα δεν είχαν κάνει κάποια προκαταρκτική έρευνα για τέτοια θέματα” – είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παρασκευόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Αντώνης Ρουπακιώτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι πλέον έχει παρέλθει η περίοδος των αντιδράσεων απέναντι στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως είχαν εκφραστεί από τα πολιτικά κόμματα – και κυρίως της ΝΔ, οδηγώντας μάλιστα στην παραίτηση Ρουπακιώτη από τη θέση του Υπουργού.

“Δυστυχώς υπήρξε ένας θάνατος του οποίου επακολούθησαν κι άλλοι. Έτσι το κλίμα έγινε πολύ δύσκολο – αν όχι ζοφερό. Ωστόσο τα όργανα της πολιτείας, έστω και καθυστερημένα, άρχισαν να επιδιώκουν την εφαρμογή των κανόνων” – είπε ο κ.Ρουπακιώτης, εκτιμώντας ότι πλέον “έχουμε περάσει από την εμπλοκή σε άλλο πεδίο δράσης και ελπίζω να βαδίσουμε σταθερά σε αυτό”. Ο ίδιος πάντως, σε δηλώσεις του εκτίμησε ότι αν είχε προωθηθεί τότε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, θα υπήρχε ένα πεδίο σύγκλισης από την πλευρά των κομμάτων και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Σε ερώτηση για το αν οι καθυστερήσεις και οι αντιδράσεις αποδίδονται στη ΝΔ που ενδεχομένως ήθελε να επαναπροσεγγίσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ.Ρουπακιώτης ανέφερε: “Σας καλώ να ανατρέξετε στις δηλώσεις των ιδίων (σ.σ.που αντιδρούσαν), γιατί ήθελαν να χτίσουν ένα διάδρομο επιστροφής, ώστε να επανέλθουν οι οπαδοί τους!”

 

Πηγή:cretalive.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ