Δούρου: “Γιούρογκρουπ-Ελλάδα: Στάνταρ ένα”

Δούρου: “Γιούρογκρουπ-Ελλάδα: Στάνταρ ένα”

“Κακοπαιγμένη φάρσα” χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις αλλαγές που δέχτηκε το υπουργείο Οικονομικών στον φόρο για τα ακίνητα μετά τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Είτε το πετρέλαιο θέρμανσης, είτε οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, είτε οι φόροι στα ακίνητα, παρουσιάζονται με τον ίδιο τρόπο τους τελευταίους τρεις μήνες: Με μια κακοπαιγμένη φάρσα ή πρόζα. Παρουσιάζονται κάποια μέτρα, αντισυνταγματικά και άδικα, γίνεται μετά μια φασαρία από μία ομάδα κυβερνητικών βουλευτών και στη συνέχεια εμφανίζεται ο κ. Σαμαράς ως αυτός που συμπονά περισσότερο τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και το «παίρνει πάνω του», υποστηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 Σχολιάζοντας τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση της Ευρωομάδας, του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, για τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων, ύψους 1,3 δισεκ. ευρώ, η κ. Δούρου τονίζει: «Για να χρησιμοποιήσω έναν ποδοσφαιρικό όρο, θα έλεγα: Γιούρογκρουπ-Ελλάδα: Στάνταρ  ένα. Για όποιον είχε ψευδαισθήσεις, χθες το Eurogroup επέμεινε σε μέτρα ύφεσης και ο κ. Στουρνάρας, χωρίς ίχνος διαπραγματευτικής διάθεσης προτείνει στην τρόικα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα ύψους 1,3 δισεκ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 0,7% του ΑΕΠ για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το 2014. Όταν μας έλεγαν λοιπόν οι κυβερνητικοί ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, αυτά είναι απτή πραγματικότητα από χθες».

 Ερωτηθείσα για την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη περί εκ νέου συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, η κ. Δούρου σημείωσε: « Η κυβέρνηση αυτή ξεκίνησε με 179 βουλευτές και μέσα σε 15 μήνες έχει φτάσει στους 153 -είναι ρεκόρ μεταπολιτευτικό- μετά την πρόταση δυσπιστίας. Εμφανίστηκαν διάφοροι -και όχι μόνο η κ. Μπακογιάννη- απλώς αυτή εξέφρασε μια νοοτροπία, υποστηρίζοντας ότι πάση θυσία πρέπει να βρεθούν εκείνα τα μαξιλαράκια ώστε να συνεχιστεί χωρίς εκλογές η παραμονή αυτής της κυβέρνησης για την υλοποίηση μνημονιακών και υφεσιακών πολιτικών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ