Αυτά συμφωνήθηκαν για την ενδοδημοτική κινητικότητα

Αυτά συμφωνήθηκαν για την ενδοδημοτική κινητικότητα

 

Συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη με το προεδρείο της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της εθελοντικής κινητικότητας, της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας, μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με την ΚΕΔΕ.

“Δώσαμε στην ΚΕΔΕ 6+1 σημεία που αποτελούν βάση συζήτησης. Σε πρώτη φάση η ΚΕΔΕ αντιμετωπίζει το κείμενο αυτό θετικά. Έχουμε ζητήσει τις παρατηρήσεις της ΚΕΔΕ και πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα τις έχουμε , έτσι ώστε να μπορέσουμε την ερχόμενη εβδομάδα να κλείσουμε αυτό το σοβαρό θέμα.  Ένα θέμα το οποίο ουσιαστικά θα δώσει λύση στο πρόβλημα της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στο ζήτημα των μετατάξεων στους δήμους” τόνισε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο Γιάννης Μιχελάκης. Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών,  “το σημαντικότερο είναι ότι θα προσφέρει επιτέλους καλύτερες υπηρεσίες στο δημότη μέσα από τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών των δήμων”, ενώ επανέλαβε ότι το θετικό είναι ότι υπάρχει συμφωνία στα περισσότερα σημεία με την ΚΕΔΕ.

 

“Προσβλέπουμε ότι στο μέλλον όλες οι μετατάξεις , οι μετακινήσεις προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα γίνονται με την ίδια λογική. Θα υπάρχει δηλαδή ένα πάντρεμα προσφοράς και ζήτησης με βάση τις κενές θέσεις αλλά και το πλεονάζον προσωπικό. Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε επιτέλους από ένα σύστημα μετατάξεων και αποσπάσεων το οποίο τελικά καταλήγει να είναι ένα σύστημα προσωπικών διευθετήσεων” δήλωσε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο πρέοδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, επεσήμανε ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, η πρόταση για τη διαδημοτική εθελοντική κινητικότητα που , όπως είπε, ήταν ένα πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. “Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα τελειώσουμε μία για πάντα αυτές τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που ένας υπάλληλος από έναν δήμο για να πάει στον άλλον ήθελε 14 μήνες” τόνισε, σημειώνοντας ότι  υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες τις οποίες “θα τις επεξεργαστούμε και αν είναι δυνατόν και αύριο θα δώσουμε τις παρατηρήσεις μας”. “Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα από αυτήν την διαδικασία αν επιλύσουμε προβλήματα στους δήμους που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε σχέση με τους δήμους που έχουν μεγάλη έλλειψη προσωπικού, δεδομένου ότι μέχρι το 2016 απαγορεύονται οι προσλήψεις” υπογράμμισε.

 

 “Για να προχωρήσουμε σε βαθιές τομές στους δήμους και στη ζωή των πολιτών χρειάζεται σχέδιο, σοβαρότητα και ευρύτατες συναινέσεις”¨ανέφερε τέλος μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

    

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ