Άδωνις: Καμία απόλυση γιατρών του ΕΣΥ

Άδωνις: Καμία απόλυση γιατρών του ΕΣΥ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων γιατρών του ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στη Βουλή.

«Να μην έχουν καμία αγωνία οι γιατροί του ΕΣΥ. Έχουμε πει δεκάδες φορές ότι στο ΕΣΥ δεν θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών. Οι γιατροί του ΕΣΥ μπορούν να κάνουν τη διάκριση ανάμεσα στο ΕΣΥ τον ΕΟΠΥΥ» είπε ο υπουργός Υγείας και επέμεινε ότι «στο ΕΣΥ δεν θα γίνει καμία απόλυση γιατρών και είναι άλλο το ΕΣΥ και άλλο το υπόλοιπο Ελληνικό Δημόσιο» και η αξιολόγηση για τον ΕΟΠΥΥ.

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, ο οποίος απηύθυνε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Βέροιας-Ημαθίας. Ο βουλευτής κάλεσε τον υπουργό να φροντίσει για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου, ώστε να μπορούν να βρούν ανακούφιση εκεί οι πολίτες και αναφέρθηκε και στις επικλήσεις των γιατρών που τώρα επιπροσθέτως «ακούνε τον υπουργό ότι θέλει τη δόξα των απολύσεων για τον εαυτό του και όχι για την τρόικα».

Επίκαιρη ερώτηση για τις ελλείψεις στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Κιλκίς, απηύθυνε σήμερα στον υπουργό Υγείας και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι, μετά και τη συμφωνία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα προχωρήσει η πρόσληψη 400 μονίμων γιατρών έως το τέλος του χρόνου ενώ έχουν προκηρυχθεί και 200 θέσεις επικουρικών γιατρών. Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τα κόμματα να δείξουν δημιουργική στάση στις τροπολογίες που θα συζητηθούν την προσεχή εβδομάδα, που στόχο έχουν να καλύψουν κενά. Με τις τροπολογίες δίνεται στις ΥΠΕ, η δυνατότητα να προσλαμβάνουν επικουρικούς γιατρούς επί συμβάσει. Παρέχεται, επίσης, στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων η δυνατότητα να προσλαμβάνουν γιατρούς με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να καλύπτουν ανάγκες σε ειδικότητες που έχουν ελλείψεις. Το μέτρο αυτό όπως είπε, θα λειτουργήσει εμβαλωματικά μέχρι να προχωρήσουν οι προσλήψεις μονίμων ή επικουρικών γιατρών.

Σχολιάζοντας την απάντηση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τα κενά πρέπει να καλυφθούν και δεν είναι λύση να αναπληρωθούν με μπλοκάκι. «Ξέρω ότι είστε οπαδός των χαλαρών εργασιακών σχέσεων αλλά ο τρόπος που επιλέγετε δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για τα νοσοκομεία» είπε η κ. Αγαθοπούλου σημειώνοντας ότι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων έχουν μειωθεί σημαντικά, και αυτό σημαίνει είτε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην πλήρη απαξίωσή τους είτε ότι στο παρελθόν κάποιοι έτρωγαν ακατάπαυστα με ευθύνη των διοικήσεων που όριζαν οι κυβερνήσεις.

«Καλωσήρθατε στην πραγματικότητα. Πράγματι κάποιοι έτρωγαν ακατάπαυστα. Σήμερα όμως ζούμε με τα δικά μας λεφτά. Λεφτά να μας δώσουν οι άλλοι για να τρώμε δεν υπάρχουν» απάντησε ο υπουργός Υγείας και ζήτησε στο εξής κάθε βουλευτής που ζητάει χρήματα για να καλυφθούν ανάγκες να υποδεικνύει και από ποιους κωδικούς θα κοπούν χρήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ