Κουβέλης: Δεν «λοξοκοιτάζουμε»

Κουβέλης: Δεν «λοξοκοιτάζουμε»

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν «λοξοκοιτάζει» αλλά διατυπώνει με σαφήνεια τις θέσεις της, τονίζει ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ξεκαθαρίζοντας ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει εγγύτητα θέσεων σε βασικά θέματα».

«Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τις συνεχιζόμενες μεταστροφές της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ ταυτόχρονα απορρίπτει τα περί κοινής καθόδου του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

«Ένα κοινό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές ΠΑΣΟΚ -Δημοκρατικής Αριστεράς και όποιες άλλες δυνάμεις μπορούν να συναριθμηθούν δεν είναι το ζητούμενο. Όταν το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή συγκεκριμένη πολιτική του έκφραση έχει κάνει προγραμματική συμφωνία με τη ΝΔ και μάλιστα με στρατηγική βάθους, είναι δυνατόν η Δημοκρατική Αριστερά με τις συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει σε κοινό ευρωψηφοδέλτιο; Αυτά είναι άκρως αντιφατικά», εξηγεί.

Επισημαίνει ακόμη ότι αυτό που χωρίζει τη ΔΗΜΑΡ από το ΠΑΣΟΚ είναι «η επιμονή του σε καθεστηκυίες πολιτικές, η ταύτισή του με τις ασκούμενες πολιτικές και πολύ περισσότερο η επιλογή στρατηγικής σύμπλευσης με τη Νέα Δημοκρατία».

Σε ό,τι αφορά το κείμενο των «58» ο κ. Κουβέλης παρατηρεί πως πρόκειται για μια πρόσκληση σε διάλογο, αλλά χωρίς συγκεκριμένη αναφορά στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας και χωρίς καμία αναφορά στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαφωνίες εντός της ΔΗΜΑΡ και τη στάση του γραμματέα της Κ.Ε. Σπ. Λυκούδη, ο κ. Κουβέλης παραπέμπει στο συνέδριο του κόμματος. «Θα πραγματοποιήσουμε ένα ανοικτό και δημοκρατικό συνέδριο. Εκεί, συλλογικά και δημοκρατικά, θα λάβουμε αποφάσεις σε σχέση με την πολιτική του κόμματος», σημειώνει.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρεται τέλος και στην πρωτοβουλία που θα αναλάβει το κόμμα του για το πολιτικό χρήμα, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση της ΔΗΜΑΡ «θα εισάγει υποχρεωτικούς κανόνες για τη χρηματοδότηση και τη διαφάνεια της πολιτικής δράσης», αναδεικνύοντας τα ζητήματα εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ