Καλαφάτης: «Μηδενική ανοχή στην αυθαιρεσία»

Καλαφάτης: «Μηδενική ανοχή στην αυθαιρεσία»

«Ο Ιούλιος του 2011 είναι η οριστική “κόκκινη γραμμή” για την αυθαίρετη δόμηση. Η πολιτεία έχει πλέον τη βούληση και τα εργαλεία για να σταματήσει την αυθαίρετη δόμηση» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, εξηγώντας ότι  «με τις αεροφωτογραφίες, με την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, με τις βεβαιώσεις των μηχανικών, με τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων, περνάμε σε μία νέα εποχή μηδενικής ανοχής στην αυθαιρεσία».

Με τη συνέχιση των ενημερωτικών δράσεων σε Αττική και Στερεά Ελλάδα για την εξοικείωση του τεχνικού κόσμου με τον νόμο 4178/2013, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο είπε ότι θέλει να βοηθήσει τους μηχανικούς να κάνουν πιο αποτελεσματικά τη δουλειά τους. «Για να καταφέρουμε όλοι μαζί, πολίτες, επαγγελματίες και πολιτεία, να δώσουμε οριστικό τέλος στη νοοτροπία της αυθαιρεσίας» είπε χαρακτηριστικά. «Με συστηματική προσπάθεια και ενημερωτικές δράσεις σε όλη τη χώρα, κάνουμε όλοι μαζί ένα σημαντικό βήμα στην οριστική επίλυση του προβλήματος των αυθαιρέτων» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, επισημαίνοντας ότι «ο νέος νόμος για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία των πολιτών, να αντιμετωπίσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τις πολεοδομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, είναι η πρώτη φορά που πολιτική ηγεσία και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να ενημερώσουν τοπικά τους μηχανικούς και τα στελέχη των αρμόδιων περιφερειακών υπηρεσιών για τις ισχύουσες διατάξεις περί αυθαιρέτων.

Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν οι εξής ενημερωτικές ημερίδες:

Μαρκόπουλο: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, ώρα 18:00, στο «Σινέ Άρτεμις» σε συνεργασία με τον δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Κηφισιά: Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κηφισιάς, σε συνεργασία με τον δήμο Κηφισιάς.

Μενίδι: Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, ώρα 18:00, στο Δημαρχείο Αχαρνών, σε συνεργασία με τον δήμο Αχαρνών.

Βόλος: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, ώρα 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ, σε συνεργασία με το ΤΜ/ΤΕΕ (υπό επιβεβαίωση).

Λάρισα: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ σε συνεργασία με το ΤΚΔΘ/ΤΕΕ.

Καμένα Βούρλα: Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013, ώρα 12:00, στο ξενοδοχείο Γαλήνη.

Τέλος, σημειώνεται ότι στις ενημερωτικές ημερίδες στον Βόλο και τη Λάρισα την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ