Τσουκαλάς:Να φύγουν τα ΜΑΤ από την ΕΡΤ

Τσουκαλάς:Να φύγουν τα ΜΑΤ από την ΕΡΤ

 

“Η Κυβέρνηση προφανώς αμφιταλαντευόταν αν θα εισβάλλει την 7η ή την 17η Νοεμβρίου” τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Τσουκαλάς, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “απαιτεί την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την επαναλειτουργία της με άπαντες τους εργαζόμενους της”.

“Με εντολή που δόθηκε τα μεσάνυχτα, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στις 4 τα ξημερώματα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Για άλλη μία φορά η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έδρασε με την κάλυψη του σκότους, καταπατώντας τους δημοκρατικούς θεσμούς. Με αντιδημοκρατικές αυταρχικές ενέργειες, σε συνέχεια του αίσχους που διέπραξε στις 11 Ιουνίου, σφράγισε με χειροπέδες την πύλη του Ραδιομεγάρου. Επί ώρες βρίσκονταν εντός του Ραδιομεγάρου μόνο τα ΜΑΤ και εμποδιζόταν η είσοδος σε εκπροσώπους των εργαζομένων και της ΠΟΕΣΥ, όπως και σε Βουλευτές, ενώ ο εισαγγελέας δήλωσε αναρμόδιος, καθώς πρόκειται για αστυνομική και όχι εισαγγελική ενέργεια. Με «παρανομία» η κυβέρνηση κάλυψε τις παρανομίες της.

Θρασύτατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού εδέησε να εμφανιστεί, δήλωσε πως η εισβολή διενεργήθηκε γιατί «ενόψει Προεδρίας θα έπρεπε οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν πανάκριβο εξοπλισμό που ήδη διαθέτουν». Και αυτό δύο μόλις μέρες μετά την επαίσχυντη «δωρεά» των τηλεοπτικών συχνοτήτων στη μηντιακή διαπλοκή, που πέρασε με τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Στο εν λόγω νομοσχέδιο, όπου μόνο τέσσερα θέματα αφορούσαν το υπουργείο Υγείας, περιλαμβάνονταν φωτογραφικές διατάξεις για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, σε καναλάρχες και ημέτερους πλιατσικολόγους”, τονίζει ο Δημήτρης Τσουκαλάς.

Συνεπώς, επισημαίνει, “οι Έλληνες πολίτες καλούνται σύμφωνα την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, «να πληρώσουν πανάκριβο εξοπλισμό που ήδη διαθέτουν», κυριολεκτικά υπέρ της διαπλοκής, των πλιατσικολόγων, των χρεοκοπημένων και βουτηγμένων στην ανομία καναλαρχών. Η ξετσίπωτη διαπλοκή των μηντιαρχών και της μνημονιακής κυβέρνησης, έφθασε πλέον στο ζενίθ, η δημοκρατία και η ελεύθερη ενημέρωση άγγιξαν το ναδίρ. Αν και ποτέ δεν ξέρουμε πόσο ακόμα θα ευτελίσει τους θεσμούς η κυβέρνηση”.

“Η Κυβέρνηση προφανώς αμφιταλαντευόταν αν θα εισβάλλει την 7η ή την 17η Νοεμβρίου, αποφεύγοντας παλιούς ή επιδιώκοντας νέους συμβολισμούς. Αυτές οι δολοπλόκες, πραξικοπηματικές ενέργειες της Κυβέρνησης ισοδυναμούν με θεσμική εκτροπή. Για άλλη μια φορά το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο και ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις ελευθερίες του” καταλήγει ο κ. Τσουκαλάς. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ