ΠΑΣΟΚ:Πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια

ΠΑΣΟΚ:Πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια

 

Υπάρχουν περιθώρια και  πρέπει να εξαντληθούν, που αφορούν στην ενίσχυση των εσόδων του ασφαλιστικών ταμείων, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ , σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ Υπουργείου Εργασίας και Τρόικας.

Μεταξύ αυτών,τονίζει το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί αναγκαιότητα η βελτίωση της ρύθμισης για τις οφειλές με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους για τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στην πληρωμή των τρεχουσών εισφορών.

“Παράλληλα, το μέτρο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στα ταμεία, με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται στοχευμένο με κριτήρια τη συνέπεια στην καταβολή των εισφορών και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας” αναφέρει .

Τέλος, σημειώνει ότι  το ΠΑΣΟΚ έχει “διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω μείωση  στο εφάπαξ βοήθημα.  Σύμφωνα με την πρότασή μας οι σχεδιασμοί για το εφάπαξ πρέπει να γίνουν με ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας και όχι σε ετήσια βάση, που θα οδηγούσε σε μεγάλες διαφορές από χρόνο σε χρόνο, σε βάρος των εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται αυτή την περίοδο”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ