Νέος πρόεδρος στις δημόσιες συμβάσεις

Νέος πρόεδρος στις δημόσιες συμβάσεις

Ο Δημήτρης Ράικος, Εφέτης της Διοικητικής Δικαιοσύνης και Αναπληρωτής Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, «ο κ. Δημήτρης Ράικος, Εφέτης της Διοικητικής Δικαιοσύνης και Αναπληρωτής Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τοποθετείται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη επικεφαλής της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Προηγήθηκε ακρόαση του κ. Ράικου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και σχετική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου».

Ποιος είναι ο κ. Ράικος:

Ο κ. Ράικος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και εισήλθε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1976, από την οποία αποφοίτησε το 1981.

Από το 1987 είναι διπλωματούχος του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, κλάδου Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1994-1995, πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια London School of Economics and Political Science (LSE) και Middlesex University στο δίκαιο της ΕΕ.

Το 1999 αναγορεύεται διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και το 2005 εκλέγεται Επίκουρος Καθηγητής (και ήδη Αναπληρωτής Καθηγητής) του Διοικητικού Δικαίου στη Νομική του Δ.Π.Θ.

Το 1983 διορίζεται δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το 1985 Πάρεδρος των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων. Το 1996 προάγεται στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών και τον Μάιο του 2000 στο βαθμό του Εφέτη, με τον οποίο υπηρετεί σήμερα στο χώρο της Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Από το έτος 2001 περιλαμβάνεται μεταξύ των διδασκόντων στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Το 2006-2008 θήτευσε ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Διοικητικών Δικαστών με έδρα τη Γερμανία (Association of European Administrative Judges).

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια, σε ομάδες εργασίας για την επεξεργασία, μελέτη και σύνταξη σχεδίων νόμων, έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες δημοσιεύσεις και είναι επιστημονικός συνεργάτης σε νομικά περιοδικά με εξειδίκευση στο Διοικητικό Δίκαιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ