Κ. Τασούλας Vs Γ. Μηλιός

Τασούλας Vs Μηλιός

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ,Κώστας Τασούλας και ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Η λέξη διαπραγμάτευση, τα λέει όλα. Αυτό το οποίο συμβαίνει με αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση είναι ότι η χώρα, για 1η φορά, είναι εντάξει στις δεσμεύσεις της και είναι η σειρά και της Ευρώπης να ανταποκριθεί σε δικές της δεσμεύσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με μια κρίσιμη αλλαγή της πολιτικής», σχολίασε αρχικά ο κ. Τασούλας και συνέχισε:

«Έχουν αλλάξει τα πράγματα ωστόσο η καμπή παραμένει και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βαδίσουμε με σταθερότητα στα πρώτα βήματα εξόδου».

«Αποδεικνύεται ότι η παρούσα κυβέρνηση κάθεται από την ίδια πλευρά του τραπεζιού στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Μιλάνε μόνο για περικοπές. Είχαμε πει από την πρώτη φορά που είδαμε στην έκθεση του ΔΝΤ τον Μάιο, ότι έρχονται νέα μέτρα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Μηλιός και πρόσθεσε:

Παρατηρώ μια μεγάλη αδυναμία την οποία ερμηνεύω ως αδυναμία της κυβέρνησης, μια αμηχανία να παρουσιάσει αυτό που θα γίνει».

«Ο κ. Μηλιός εκπροσωπεί την εξωπραγματική αριστερά. Η βάση όλου του συλλογισμού του, έχει να κάνει με αυτό που λένε οι ίδιοι, ότι εμείς αγωνιζόμαστε για μια άλλη Ευρώπη. Διαπραγματευόμαστε με βάση πραγματικότητες, στην κοινή επιθυμία να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη», είπε ακόμα ο κ. Τασούλας και συνέχισε:

«Είναι σκυταλοδρόμοι μιας Ελλάδας η οποία κατέρρευσε». 

«Συζήτηση για το χρέος θα γίνει με την Ελλάδα να έχει στα χέρια της την καταγραφή του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά τρόπο υπολογιστικό», σχολίασε ακόμα ο κ. Τασούλας.

«Η κατάσταση είναι ρευστή. Στη νότια Ευρώπη βλέπουμε τις πιο έντονες πολιτικές ανακατατάξεις. Πόσες φορές θα ακούσουμε ότι αυτή είναι η χειρότερη χρονιά; Η λιτότητα δεν βγαίνει. Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ