Σαμπαζιώτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσω τον φόρο ακινήτων

Σαμπαζιώτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσω τον φόρο ακινήτων

Το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, σε περίπτωση που δεν αρθούν οι αδικίες, άφησε ανοιχτό ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου.

“Πρέπει πριν έρθει για ψήφιση, να αρθούν όλες οι αδικίες, να εξορθολογιστεί, ει δυνατόν να αποσυρθεί μέχρι -αφού εφαρμοστεί η εναλλακτική μας πρόταση- να το μελετήσουμε προσεχτικά”, τόνισε ο κ. Σαμπαζιώτης.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο να το καταψηφίσει σε περίπτωση που δεν γίνουν οι επιθυμητές αλλαγές απάντησε: “Δεν θέλω να μπω μπροστά σε αυτή τη διλημματική διαδικασία βάζοντας την άμαξα μπροστά από τ’ άλογα, δεν πρέπει να λειτουργούμε κάτω από το καθεστώς των εκβιασμών. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος”.

Πρόσθεσε, ωστόσο: “Πάντα μένει ανοιχτό ένα τέτοιο το ενδεχόμενο γιατί δεν μπορεί ψηφίζοντάς το να προδίδω την οικογένεια μου, τους γονείς που είναι αγρότες και το κοινωνικό μου περιβάλλον και μη ψηφίζοντας το να προδίδω τον Πρωθυπουργό μου και την παράταξή μου που στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις”.

Ο κ. Σαμπαζιώτης διευκρίνισε επίσης, αναφερόμενος στο κίνημα των “γαλάζιων” βουλευτών που αντιδρούν στο νομοσχέδιο, ότι “ούτε ξαφνικά γίναμε αντάρτες ούτε φραξιονιστές μέσα στη ΝΔ και την κυβέρνηση. Είμαστε καταγόμενοι από αγροτικές περιοχές, με φιλότιμο που ο κοινωνικός μας ιστός είναι ο αγροτικός μας κόσμος”. “Στηρίζουμε μια κυβέρνηση που πιστεύουμε ότι αποτελεί την μοναδική πολίτική πρόταση εξόδου από την κρίση. Δεν υπάρχει κάτι άλλο”, είπε. 

Αναφορικά με την συνάντηση που είχαν με τον Γιάννη Στουρνάρα το βράδυ της Τετάρτης, σημείωσε ότι “κερδίσαμε πολλά” και συμπλήρωσε “Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός ασχολείται 4 μέρες αυτό, ότι υπαναχώρησε και μας ζήτησε προτάσεις μέχρι τη Δευτέρα τις οποίες θα κοιτάξει με τους ειδικούς του επιστήμονες”.

“Καταδείξαμε τις αδυναμίες, τις στρεβλώσεις και αδικίες που προκύπτουν από το νομοσχέδιο. Φύγαμε από το χαράτσι που είχε κριθεί αντισυνταγματικό προς την είσπραξη για να πάμε σε κάτι δικαιότερο και σωστότερο”, τόνισε και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως  μια προχειρότητα που περιέχει πολλές αδικίες. Όπως είπε, έχει γραφτεί από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι θα πει χωριό και επαρχία.

Ο κ. Σαμπαζιώτης, είναι μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ  που πρότειναν να παραμείνει το “χαράτσι” για άλλο ένα χρόνο, μειωμένο κατά 10% και να παράλληλα να αυξηθεί η φορολογική επιβάρυνση για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία μέσω του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας που θα καλύψει το 10%.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ