Ασημακοπούλου εναντίον Στρατούλη στον Real fm

Ασημακοπούλου εναντίον Στρατούλη στον Real fm

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον αέρα του Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

«Οι βουλευτές μεταφέρουν και θα συνεχίσουν να μεταφέρουν τις ανησυχίες των πολιτών. Εξηγήθηκαν κάποια πράγματα. Τι αλλαγές θα γίνουν αποδεκτές και πως θα καταλήξει, δεν έγινε γνωστό», είπε αρχικά η κ. Ασημακοπούλου και συνέχισε:

«Δεν έχουμε βγει από τη δύσκολη κατάσταση από την οποία βρισκόμαστε. Είμαστε καλύτερα από πέρυσι. Αυτό είναι καλό. Τι θα φάμε αν δεν υπάρξει ομαλή ανασύνταξη της χώρας;»

«Ο Τσίπρας μας λέει ότι όλα αυτά για τα οποία παραπονιέστε, με έναν μαγικό τρόπο ότι μπορεί να τα φτιάξει και δεν τον πιστεύει ούτε ο Γλέζος», σχολίασε ακόμα η κ. Ασημακοπούλου.

«Ακούμε πάντα με σεβασμό τις προτάσεις του Μανώλη Γλέζου. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για να κάνουμε την πρόταση μας ρεαλιστική και είμαστε σε διαρκές διάλογο», σχολίασε αρχικά από την πλευρά του ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε:

«Η πρόταση μας για αντικατάσταση των μνημονίων από ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, είναι ρεαλιστική. Εμείς τα χρήματα θα τα βρούμε από τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».

«Έχουμε μια νέα ληστεία της κυβέρνησης για λογαριασμό των δανειστών», είπε ο κ. Στρατούλης σχετικά με τον φόρο ακίνητων.

«Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, το πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολόγηση είναι να φορολογηθεί αποκλειστικά και μόνο ακίνητα που αποδίδουν», σχολίασε η κ. Ασημακοπούλου και πρόσθεσε:

«Κανείς από την ΝΔ δεν είναι κατά του να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή στα μεγάλα εισοδήματα».

«Η πολιτική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μας βάλει σε τέτοιες περιπέτειες που η σημερινή μας κατάσταση θα φαντάζει ευχολόγιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση», είπε ακόμα η κ. Ασημακοπούλου.

«Ο κ. Σαμαράς θα διαπραγματευθεί μαζί με την κυβέρνηση και θα έχει επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη χώρα μας μετά το τέλος αυτού του μνημονίου», είπε ακόμα.

«Η προοπτική να αναλάβει η κυβέρνηση της αριστεράς, είναι το καλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί, αλλά δεν αρκεί. Μία κυβέρνηση για να μπορεί να διαπραγματευτεί με την τρόικα, θέλει μια εναλλακτική πρόταση. Δεν έχει τέτοια εναλλακτική πρόταση και επομένως πρέπει να περιμένουμε νέα μνημόνια και νέα μέτρα», απάντησε ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε:

«Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη χώρα και πρέπει να φύγει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ