Νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου αύριο

Νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου αύριο

 

Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στην μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα των ναυπηγείων.

Στη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων που έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας με δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο φόρο των ακινήτων και των αγροτεμαχίων είπε ότι όπου μπορούν να υπάρξουν λογικές βελτιώσεις θα γίνουν.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι και στο παρελθόν είχαμε προβλήματα αλλά τελικά λύθηκαν.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι σημαντικό είναι να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αφού το πετύχουμε θα είναι πιο ισχυρή η θέση μας. Όσο για το θέμα του χρέους, παρέπεμψε στις απόφασεις του Eurogroup τον περασμένο Νοέμβριο.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στους δημοσιογράφουςσημείωσε αναφορικά με τον φόρο ακινήτων ότι «οι βελτιώσεις είναι συνεχείς, όχι μόνο υπό την πίεση των βουλευτών, αλλά και γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών της κοινωνίας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων τόνισε ότι «αυτό που έχουμε πει και είναι βασική δέσμευση της προγραμματικής συμφωνίας» και πρόσθεσε ότι «οι στόχοι του προγράμματος είναι μακροοικονομικοί και κακώς αντιμετωπίζονται απλά ως δημοσιονομικοί».

Αναφορικά με τις ενστάσεις που έχουν εκφράσει βουλευτές, υπογράμμισε ότι «εκφράζουν μια αγωνία και εκφράζουν και την κοινωνία».

«Πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται κι έχουμε συνείδηση του τι γίνεται. Οι βουλευτές κουβαλάνε τεράστιο βάρος που παλιότερα το κουβαλούσε μόνο το ΠΑΣΟΚ και τώρα το κουβαλάει και η ΝΔ. Οι άλλοι είναι «άνετοι και ωραίοι» και κάνουνε εκ του ασφαλούς και τζάμπα κριτική», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αμυντικές βιομηχανίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι «πρέπει η κινητικότητα να διασφαλιστεί ως αυτοτελής θεσμός διαφάνειας και αξιολόγησης και να λειτουργεί προς όφελος της δημόσιας διοίκησης, ως ένας μηχανισμός αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης. Πρέπει όμως να εκπληρώσουμε αυτές τις υποχρεώσεις μας».

 

 

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ