ΒΙΝΤΕΟ-Άναψαν τα αίματα στη βουλή

ΒΙΝΤΕΟ-Άναψαν τα αίματα στη βουλή

 

Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή λίγο το τέλος της συζήτησης για το νομοσχέδιο “Ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις”.  Πρωταγωνιστές ήταν η Ζωη Κωνσταντοπούλου, η Σοφία Βούλτεψη , ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας και ο αντιπρόεδρος της βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Την αρχή έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία τόνισε ότι “από όλους τους υπουργούς που προσυπογράφουν το νομοσχέδιο, κανένας και καμία δεν ήρθε στην αίθουσα, ενώ βρισκόμαστε στην επί της αρχής συζήτηση”.  Απευθυνόμενη, μάλιστα, στον κ. Μπέζα, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε : “Το ότι κανένας δεν ήρθε είναι ενδεικτικό ότι πιστεύουν ότι η βουλή είναι πλυντήριο , ότι είναι στον αυτόματο πιλότο, ξεπλένει και επικυρώνει παντώς είδους ανομήματα”.

 

Στην Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της  ΝΔ, επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως σήμερα να έπρεπε να βρίσκονται οι υπουργοί, “αλλά ακριβώς επειδή σήμερα ήταν επί της αρχής και αύριο θα είναι επί των άρθρων συμφωνήσαμε να είναι αύριο εδώ οι υπουργοί για να υποστηρίξουν τα άρθρα”.

“Από εκεί όμως μέχρι το να ακούγεται μέσα στην αίθουσα ότι το ελληνικό κοινοβούλιο είναι πλυντήριο υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη απόσταση. Τέτοιου είδους εκφράσεις ρίχνουν νερό στο μύλο αυτών που εκβάλλουν αντικοινοβουλευτικές κραυγές” προσέθεσε.

Η Σοφία  Βούλτεψη επεσήμανε ότι έχει καταγγείλει πολλές φορές προσπάθεια “ηθικής πολιτικής και κοινοβυλευτικής νομιμοποίησης του ναζισμού” . “Λυπάμαι να πω ότι σήμερα βρέθηκα μπροστά σε ένα τέτοιο φαινόμενο” ανέφερε, χαρακτηρίζοντας “επιπόλαιο να αποκαλούμε βουλή πλυντήριο”.

 

Στην αντιπαράθεση παρενέβη ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος είπε ότι δεν πρέπει να ακούγονται τέτοιου είδους εκφράσεις -όπως πλυντήριο- “γιατί στο πλυντήριο μπαίνει κάτι το βρώμικο”. “Να μη φτάνουμε στα ακραία φαινόμενα” σημείωσε.

 

Η επισήμανσή του αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που ζήτησε το λόγο επί προσωπικού. Ωστόσο με το που ξεκίνησε την τοποθετησή της, ο κ. Μαρκογιαννάκης, της είπε ότι δεν πρόκειται επί προσωπικού και υπήρξε για λίγο ένταση.  “Θίγεστε προσωπικά για το ξέπλυμα και για αυτό με διακόπτετε” του απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Κλείστε τα μικρόφωνα” ανταπάντησε ο κ. Μαρκογιαννάκης και έδωσε το λόγο στον κ. Μπέζα.

 

Ο υφυπουργός Υγείας, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την κυρία Βούλτεψη, λέγοντας:

“Το μόνο που κάνετε με αυτή τη λογική είναι να ρίχνετε νερό στο μύλο αυτών που στρέφονται ενάντια στον αντικοινοβουλευτισμό . Σταματήστε την πρακτική αυτή”.

 

Η κυρία Κωνσταντοπούλου θέλησε να παρέμβει , ο κ. Μπέζας της είπε “δεν θα με διακόψετε” ενώ δηκτικό ήταν και το σχόλιο του Μαρκογιαννάκη : “Μόλις εμφανιστείτε στο χώρο δημιουργούνται προβλήματα”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ