Μητσοτάκης: Διαστρέβλωση…

Μητσοτάκης: Διαστρέβλωση…

Για «βάναυση διαστρέβλωση» των όσων είπε σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «La Libre Belgigue», κάνει λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, και επισημαίνει ότι ουδέποτε χρησιμοποίησε, με οποιονδήποτε τρόπο, τη φράση «στρατιωτικός νόμος».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι στη συνέντευξη που παραχώρησε στη βελγική εφημερίδα με τίτλο «Το πελατειακό σύστημα τακτοποιούσε πολύ κόσμο» διάβασε ότι έκανε σύγκριση της μεταρρύθμισης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης με μία «εφαρμογή του στρατιωτικού νόμου» ενώ με επιστολή του προς την εφημερίδα ζητά να ανασκευάσει άμεσα το δημοσίευμα, τονίζοντας: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησα αυτές τις λέξεις».

«Η μεταρρύθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για τη χώρα μας και για τους πολίτες. Η προσπάθειά σας να δημιουργήσετε εντυπώσεις δεν περιποιεί τιμή στην εφημερίδα σας» προσθέτει.

Επίσης, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας, ο υπουργός σημειώνει: «Πάντοτε είχα την πόρτα του γραφείου μου ανοιχτή για τους ανταποκριτές ξένου Τύπου στην Ελλάδα για δηλώσεις, κι αυτό γιατί εκτιμώ ότι επιτελούν ένα σημαντικό έργο ενημέρωσης της κοινής γνώμης στο εξωτερικό για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας».

Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι ουδέποτε έκανε την αναφορά «για εφαρμογή στρατιωτικού νόμου» τονίζοντας: «Προφανώς ούτε είπα ούτε θα διενοούμην να εκστομίσω». «Θέλω να πιστεύω ότι το περιστατικό αυτό αποτελεί εξαίρεση στην κοινότητα των ανταποκριτών ξένου Τύπου στην Ελλάδα, που επιτελούν το έργο τους με επιμέλεια και εντιμότητα» συμπληρώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ