Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά – Λαβρόφ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά – Λαβρόφ

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, συναντάται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του ρώσου υπουργού με τους έλληνες αξιωματούχους αναμένεται να βρεθεί το φυσικό αέριο, δηλαδή τα ζητήματα γύρω από τη ΔΕΠΑ και τον αγωγό South Stream, αλλά και ο ΟΣΕ, καθώς μαζί με τον Λαβρόφ στην Αθήνα έρχεται και ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν, επικεφαλής του οργανισμού των ρωσικών σιδηροδρόμων.

Το πρωί ο κ. Λαβρόφ κήρυξε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ.. Βενιζέλο, την έναρξη του Συμποσίου «ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας».

Στη συνέχεια ο ρώσος ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ενώ στις 12:40 θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, μετά τη λήξη της οποίας θα υπάρξουν συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και υπογραφή διμερών συμφωνιών.

Για τις 14:20 έχουν προγραμματιστεί κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών, ενώ αργότερα ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Στις 17:00 ο κ. Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ