Η Παπαρήγα για τον Φόρο Ακινήτων

Η Παπαρήγα για τον Φόρο Ακινήτων

«Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια στη λαϊκή οικογένεια» καταγγέλλει η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. «Το ΚΚΕ εκφράζει κατηγορηματική αντίθεση στο σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και καλεί την κυβέρνηση να πάρει υπόψη τη λαϊκή απαίτηση για απόσυρση του σχεδίου νόμου» σημειώνει η κ. Παπαρήγα.

«Το σχέδιο νόμου αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης φοροεπιδρομής ενάντια στον λαό, μονιμοποιεί το χαράτσι, καταργεί το αφορολόγητο όριο, φορολογεί οποιοδήποτε οίκημα, οικόπεδο, το κάθε αγροτεμάχιο, επιδιώκει να συγκεντρώσει τη γη, αλλά και τα ακίνητα, σ’ όλο και λιγότερα χέρια» αναφέρει στην επίκαιρη ερώτηση η κ. Παπαρήγα και τονίζει ότι «η συσσωρευτική επίδραση είναι δυσβάστακτη για τη λαϊκή οικογένεια, το λαϊκό εισόδημα».

Όπως επισημαίνει, «ο νέος φόρος έρχεται τη στιγμή που ο λαός στενάζει από το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και τα πρόσθετα φορολογικά βάρη που αφορούν τον φόρο εισοδήματος, το τέλος αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΦΑΠ για το 2011, το 2012 και το 2013, αλλά και το χαράτσι των ηλεκτροδοτούμενων οικημάτων. Με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει για το 2014, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, περίπου 3,5 δισ. ευρώ, όταν τα φορολογικά έσοδα από τα ακίνητα αυξήθηκαν τουλάχιστον έξι φορές, από το 2009. Μια αύξηση, που επιβάρυνε ουσιαστικά τη λαϊκή περιουσία, γιατί την ίδια περίοδο μειώνονται τα έσοδα από τις offshore και άλλες εταιρείες, στις οποίες εκτός των άλλων ανήκουν ακίνητα των οποίων η αξία ανέρχεται σε πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ».

Η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ καταγγέλλει, επίσης, ότι «με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση μεταφέρει νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες των εργατικών- λαϊκών οικογενειών και, την ίδια ώρα, σχεδιάζει νέα μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και του συσσωρευμένου πλούτου».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ