Τσακαλώτος: Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της Eurostat

Τσακαλώτος: Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της Eurostat

“Τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Eurostat για τη φτώχεια και τις συνθήκες διαβίωσης το 2011 είναι αποκαλυπτικά για το μέγεθος της κοινωνικής καταστροφής και της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός” τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ,

Συγκεκριμένα, επισημαίνι, και με βάση την ανάλυση του Παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ:

– Το 34,6% του πληθυσμού αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού

– Ο δείκτης φτώχειας αυξήθηκε 11 μονάδες μέσα σε ένα χρόνο

– Το 1/3 των νοικοκυριών αδυνατεί να καλύψει ορισμένες από τις βασικές του ανάγκες

– Δεν αυξήθηκε μόνο η φτώχεια, αλλά και η ανισότητα. Το χάσμα μεταξύ του πλουσιότερου και του φτωχότερου 20% του πληθυσμού διευρύνθηκε.

“Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν στο 2011. Μπορεί εύκολα κανείς να κατανοήσει τι έχει συμβεί το 2012 και φέτος, με τη σωρεία μέτρων που έχουν επιβληθεί” αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του σχετικά με τα στοιχεία της Eurostat για τη φτώχεια στην Ελλάδα.

 

“Ο κ. Στουρνάρας συνεχώς επαναλαμβάνει ότι οι αριθμοί ευημερούν και σύντομα θα δούμε καλύτερες μέρες. Για κακή του τύχη, όμως, «ευημερούν» μόνο οι αριθμοί που νοιάζουν την κυβέρνηση και την Τρόικα. Αδιαφορεί για τα στοιχεία που αφορούν την ποιότητα ζωής του ελληνικού λαού.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ως άμεση προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, έχει ήδη δεσμευτεί για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ανακούφιση των πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων”, προσθέτει ο κ. Τσακαλώτος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ