Κυβέρνηση:Όχι σε οριζόντια μέτρα ναι σε διαρθρωτικά

Κυβέρνηση:Όχι σε οριζόντια μέτρα ναι σε διαρθρωτικά

 

Διαβατήριο χαρακτηρίζουν στην κυβέρνηση την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα νέων οριζόντιων μέτρων.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει διαπραγμάτευση με την τρόικα. Είμαστε σε διαπραγμάτευση, όχι σε πόλεμο με την τρόικα. Νέα οριζόντια μέτρα δεν θα πάρουμε. Μην μπερδεύετε τα οριζόντια με τα διαρθωτικά που πρέπει να πάρουμε. Μέτρα που μειώνουν τις σπατάλες” έλεγαν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση.

Δίνοντας μάλιστα παραδείγματα συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι πρόκειται για μέτρα που θα πάρουν ή παίρνουν ήδη τα Διοικητικά Συμβούλια των ΔΕΚΟ για να μειώσουν τις δαπάνες.  

Παράλληλα, εξέφραζαν την ικανοποίηση τους και για τα αποτελέσματα της  Συνόδου Κορυφής ιδιαίτερα αναφορικά με το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.”Έχουμε τόσους ανέργους όσους και παράνομους μετανάστες . Πρόκειται για ένα ακραίο μείγμα το οποίο βοήθησε στην εμφάνιση άλλων ακραίων φαινομένων και καταστάσεων” έλεγαν.

Σχετικά με το φόρο ακινήτων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν ότι αυτό που είναι δίκαιο είναι να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης με μείωση της επιβάρυνσης του ΕΤΙΔΕΕ. Όπως τόνιζαν, η επιβάρυνση αυτή μειώθηκε κατά 15% πέρσι και φέτος θα μειωθεί κατά 10 με 15%. Για να υπάρχει μείωση της επιβάρυνσης επιβάλλεται φόρος σε όσους έχουν ακίνητα χωρίς κτίσμα, σημείωναν οι ίδιες πηγές. Οι αγρότες για παράδειγμα, θα πληρώνουν μερικές δεκάδες ευρώ το χρόνο, ενώ το 80% εξ αυτών θα πληρώνει κάτω από 90 ευρώ το χρόνο. “Άρα η θέση μας είναι να πληρώνουν όλοι και λιγότερα” ανέφεραν οι ίδιες πηγές, οι οποίες σημείωναν ακόμη ότι στόχος είναι να μειωθεί περαιτέρω η επιβάρυνση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ