“Κάποιοι φιλοδοξούν να επαναφέρουν τον φασισμό”

“Κάποιοι φιλοδοξούν να επαναφέρουν τον φασισμό”

«Τα θύματα του ναζισμού στη χώρα μας είναι 1,5 εκατομμύριο ‘Ελληνες και Ελληνίδες και προκαλεί κατάθλιψη που κάποιοι σήμερα φιλοδοξούν να επαναφέρουν το φασισμό», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σε εκδήλωση του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην αντίσταση της χώρας μας στο φασισμό και το ναζισμό και τη συνεισφορά του λιμενικού σώματος και του εμπορικού ναυτικού σε αυτό τον αγώνα.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, έχασαν τη ζωή τους 2.500 ναυτικοί, ενώ καταστράφηκε το 75% του ελληνόκτητου εμπορικού στόλου.

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι έχει βρεθεί, κατά τη μετακόμιση του υπουργείου, ένα σημαντικό αρχείο πεσόντων ναυτικών στον πόλεμο του ’40, το οποίο επεξεργάζονται στελέχη του υπουργείου, ενώ συστάθηκε επιτροπή για την ανέγερση μνημείου στον Πειραιά για τους πεσόντες ναυτικούς.

Η εκδήλωση του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου, βουλευτών του Πειραιά και άλλων επισήμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ