Πυρά Σπηλιωτόπουλου κατά Στουρνάρα

Πυρά Σπηλιωτόπουλου κατά Στουρνάρα

 

Δριμύτατη κριτική κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ασκεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με άρθρο του που δημοσιεύεται στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:

 «Αν συνεχίσουμε τις επιθέσεις στη μεσαία τάξη θα απομονωθούμε από κάθε δεσμό με τις κοινωνικές ομάδες που στήριξαν και στηρίζουν την πρόοδο!», ενώ αναφερόμενος στο οικονομικό επιτελείο τονίζει: «Τι δεν καταλαβαίνει το οικονομικό επιτελείο που έχει πολλή δουλειά να κάνει και σίγουρα θα έπρεπε να μιλά λιγότερο».

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Σπηλιωτόπουλου:

«Ευτυχώς που επικράτησε ψύχραιμη πολιτική σκέψη στην Κυβέρνηση και τερμάτισαν την άκυρη και άσκοπη συζήτηση που άνοιξε το Υπουργείο Οικονομικών για περικοπές στα δήθεν ευγενή ασφαλιστικά ταμεία.

Πρώτον, γιατί δεν είναι δυνατόν να δίνει μάχη η Κυβέρνηση για να πειστούν όλοι, και οι δανειστές, ότι δεν έχεις πρόθεση ούτε αντοχές για άλλα κάθετα μέτρα και την ίδια στιγμή με ευθύνη του οικονομικού επιτελείου να ανοίγει θέμα νέας οριζόντιας περικοπής.

Δεύτερον, γιατί ποιος θα πειστεί ότι μια τέτοια οριζόντια περικοπή είναι εξαίρεση και όχι αρχή νέων δεινών, η οποία θα προκαλέσει ανάφλεξη σε μια κρίσιμη στιγμή που απαιτείται κοινωνική ειρήνη για τη διαπραγμάτευση μας με την τρόικα.

Τέλος, γιατί αν συνεχίσουμε τις επιθέσεις στη μεσαία τάξη θα απομονώσουμε την παράταξη από κάθε δεσμό με τις κοινωνικές και οικονομικές ομάδες που στήριξαν και στηρίζουν την πρόοδο και την προκοπή, με ότι αυτό σημαίνει για ραγδαίες και ανησυχητικές μεταβολές που θα μπορούσαν να κλυδωνίσουν την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Αυτά είναι μάλλον πασιφανή. Τι δεν καταλαβαίνει το οικονομικό επιτελείο που έχει πολλή δουλειά να κάνει και σίγουρα θα έπρεπε να μιλά λιγότερο».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ