Κουτσούμπας: Αλληλέγγυοι…

Κουτσούμπας: Αλληλέγγυοι…

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία  της Ομοσπονδίας συλλόγων υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων.

Ο Δημήτρης Κουστούμπας δήλωσε:

«Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στους δίκαιους αγώνες και την προσπάθεια των εργαζομένων στις υπηρεσίες της πολιτικής αεροπορίας. Το ΚΚΕ σταθερά εμμένει στη θέση του καμία ιδιωτικοποίηση, καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σε εργασιακές σχέσεις, σε μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας, ότι υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός μεταρρυθμίσεων στα πλαίσια του «Eνιαίου Eυρωπαϊκού Oυρανού» που θα μεγαλώσει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων, θα αυξήσει την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των ίδιων των εργαζομένων.

Από την άλλη μεριά πρόκειται για υπηρεσία – όπως συνολικότερα τα αεροδρόμια και ο εναέριος χώρος της χώρας – με μεγάλες οικονομικές, πολιτικές επιπτώσεις στην άμυνα της χώρας και της λαϊκής κυριαρχίας, από την προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων, της εφαρμογής των σχεδίων της ΕΕ και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σχολιάζοντας τα περί διαπραγμάτευσης με την τρόικα και λήψης νέων μέτρων δήλωσε:

«Το ΚΚΕ θα αντιταχθεί σε όλα αυτά σε μια στιγμή όπου η κρίση βαθαίνει, τα προβλήματα μεγαλώνουν, ο λαός στενάζει και λέει «δεν πάει άλλο». Γιατί ξέρουμε τον πλούτο που υπάρχει και που πάει. Μόνο 505 Έλληνες αυτή τη στιγμή έχουν πάνω από 60 δις ευρώ την ώρα που ο λαός πεινάει. Μόνο 8.000 Έλληνες είναι εκατομμυριούχοι. Πρόσφατα διαβάσαμε και όσα συμβαίνουν στη δημόσια υγεία. Στον «Ευαγγελισμό» προχθές λόγω εφημερίας 53 ράντζα κατέκλυσαν το νοσοκομείο. Αυτή είναι η δημόσια υγεία. Ο λαός «την πληρώνει» σε όλους τους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, υγεία, παιδεία, πρόνοια κ.α».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ