Ευρωπαϊκά εύσημα στον Βενιζέλο

Ευρωπαϊκά εύσημα στον Βενιζέλο

Τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της Χρυσής Αυγής και την πρόθεση εισαγωγής αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, χαιρέτισε σήμερα ο επισκεπτόμενος την Ελλάδα γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ.

Η Αθήνα υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και όλων των θεσμών και μηχανισμών επιτήρησης, γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι, ιστορικά και θεσμικά, ο θεματοφύλακας των μεγάλων ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Αυτό δήλωσε, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα και πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Από τη πλευρά του, ο κ. Γιάγκλαντ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, υπογράμμισε: «Βρίσκομαι εδώ, όχι για να επιβάλω οτιδήποτε στην Ελλάδα, αλλά προκειμένου να συνδιαλεχτούμε, να συζητήσουμε και να δούμε πώς μπορούμε από κοινού να συνεργαστούμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Προκλήσεις που αφορούν φαινόμενα εξτρεμισμού, βίας, ξενοφοβίας και βίαιης πολιτικής δράσης…

Εν τάχει, επίσης, επιτρέψτε μου να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου στη γραμμή που έχει υιοθετήσει και ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά την καταστολή της πολιτικής βίας, αλλά και την αντιμετώπιση του πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή.

Δεν επιτρέπεται να προβαίνει κανείς σε πράξεις βίας, με τη συγκάλυψη πολιτικών σχηματισμών ή πολιτικής ιδεολογίας. Η γραμμή που οποία έχει υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση συνάδει πλήρως με το κράτος δικαίου. Υποστηρίζουμε πλήρως αυτή τη γραμμή, η οποία, επίσης, ευθυγραμμίζεται με τις σχετικές αποφάσεις που έχει εκδώσει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο.

Και τούτου λεχθέντος, εκτιμώ ότι και ο εκσυγχρονισμός της σχετικής νομοθεσίας, όπως έχω ενημερωθεί, για την καταπολέμηση ρατσιστικού λόγου ή πράξεων, είναι πολύ σημαντικός και μάλιστα συνάδει πλήρως και με τη σχετική Σύμβαση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ