ΦΩΤΟ-Μιχελάκης:Δικαιούμαστε την ανταπόκριση των εταίρων

ΦΩΤΟ-Μιχελάκης:Δικαιούμαστε την ανταπόκριση των εταίρων

Με την ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη άνοιξε η αυλαία της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στη Νυρεμβέργη.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε μεταξύ άλλων:

«Οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια υποστήκαμε θυσίες που κανένας ευρωπαϊκός λαός δεν υπέστη σε καιρό ειρήνης. Ζητούμε στήριξη ώστε να αποφευχθούν νέα υφεσιακά μέτρα, αλλά και να τρέξουν το ταχύτερο δυνατό αναπτυξιακές δράσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Δεν αντέχουμε άλλη έκρηξη της ανεργίας. Καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει τη συνέχιση μιας τέτοιας έκτασης ανεργίας.»

Ο κ. Μιχελάκης κατέληξε: «Δικαιούμαστε πιστεύω, μετά από όλα αυτά, μετά από τόσες θυσίες, αλλά και μετά την ανταπόκριση στις δεσμεύσεις μας, να ζητούμε και την ανταπόκριση των εταίρων μας στη δική τους δέσμευση για ελάφρυνση των βαρών του δημόσιου χρέους. Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Είναι όρος για να βάλουν μπροστά οι μηχανές της ανάπτυξης και να επιταχυνθεί η μείωση της ανεργίας».

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφτηκε τον ΟΑΕΔ της Βαυαρίας αλλά και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταναστών με έδρα την Νυρεμβέργη όπου ενημερώθηκε για το θέμα της απασχόλησης των νέων, τις προνοιακές δράσεις και την ένταξη-ενσωμάτωση μεταναστών στην αγορά εργασίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στους υπευθύνους του Γερμανικού ΟΑΕΔ σημείωσε:

«Θα σας αναφέρω τα νούμερα της ανεργίας στην Ελλάδα για να ανατριχιάσετε. 27% το ποσοστό της ανεργίας και 60% στους νέους. Αν τα βιώνατε εσείς στη Γερμανία θα ξυπνούσαν τα φαντάσματα της Βαυιμάρης. Κανένας λαός σε περίοδο ειρήνης δεν έχει κάνει τέτοιες αιματηρές θυσίες.»

Μιλώντας στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και προσφύγων της Βαυαρίας ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε:

«Οι πρακτικές χωρών που προσπαθούν να βάλουν περιορισμούς στην Ελεύθερη διακίνηση Ευρωπαίων πολιτών είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Η ελεύθερη διακίνηση Ευρωπαίων πολιτών αποτελεί θεμελιώδη αρχή της Ευρωπαϊκής ιδέας.»

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε πρότυπο εργοστάσιο διαχείρισης και καύσης αποβλήτων. Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου εξήγησαν και επέδειξαν στον Υπουργό όλα τα στάδια της διαχείρισης απορριμμάτων από τη συλλογή μέχρι τη καύση. Το απόγευμα ο Υπουργός Εσωτερικών μετέβη σε χώρο βιολογικού καθαρισμού αποβλήτων υδάτων όπου ενημερώθηκε για τη διαδικασία συλλογής, επεξεργασίας και καθαρισμού ομβρίων και αποβλήτων υδάτων.

Το βράδυ ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης παραβρέθηκε σε εκδήλωση στο Ιστορικό Δημαρχείο της Νυρεμβέργης. Ο Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε στο Βιβλίο επισκεπτών του Δήμου της Νυρεμβέργης ενώ μιλώντας στους συνέδρους της 4ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης τόνισε την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σκληρές θυσίες που έχει υποστεί ο Ελληνικός λαός.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ