Ονομαστική ψηφοφορία θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ

Ονομαστική ψηφοφορία θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ

 

Πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που προβλέπει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων των πολιτικών κομμάτων, που κατηγορούνται για εγκληματικές δραστηριότητες, θα καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση που αρχίζει σε λίγο.

Η τροπολογία, η οποία έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προβλέπει ότι σε περίπτωση άσκησης δίωξης κατά της ηγεσίας ή του 1/5 των στελεχών ενός κόμματος για εγκληματική οργάνωση ή τρομοκρατική δράση αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και για τη λήψη απόφασης χρειάζονται 151 ψήφοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει, διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Δημήτρη Παπαδημούλη, πως θα δώσει θετική ψήφο στην τροπολογία, μετά από διαβουλεύσεις, που κατέληξαν σε τροποποιήσεις της κυβερνητικής πρότασης.

Επιμένει, ωστόσο, στον όρο της διευρυμένης πλειοψηφίας και διαφωνεί στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δραστηριότητας (άρθρο 187α του Ποινικού Κώδικα) στις προϋποθέσεις εφαρμογής της.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ