Τι συζήτησαν Μιχελάκης-Χέρμαν

Τι συζήτησαν Μιχελάκης-Χέρμαν

Τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά όπως και τη βούληση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος, κάτι το οποίο για πρώτη φορά, τις τελευταίες δεκαετίες, τολμά ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης κατά τις συνομιλίες που είχε σήμερα στη Νυρεμβέργη με τον ομόλογό του της Βαυαρίας, Γιόαχιμ Χέρμαν.

Στις συνομιλίες στο πλαίσιο της Τέταρτης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο στη Νυρεμβέργη, με τη συμμετοχή 400 κορυφαίων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από Ελλάδα και Γερμανία, ο κ. Μιχελάκης τόνισε στον ομόλογο του, ότι με βάση τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού που έχουν ήδη αποφέρει τα πρώτα αχνά αποτελέσματα θα πρέπει να υπάρξει στις αρχές του επόμενου έτους μια νέα συζήτηση στην βάση της ήδη εκπεφρασμένης δέσμευσης των εταίρων για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

«Η Ελλάδα οφείλει στις επόμενες γενιές της, τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου, ωστόσο η ρύθμιση του χρέους είναι αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο για ανάπτυξη καθώς θα είναι το βασικό όχημα για να έρθουν νέες επενδύσεις στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιόαχιμ Χέρμαν τόνισε πως η επαναφορά της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης είναι αποφασιστικής σημασίας και η Γερμανία είναι αποφασισμένη να προσφέρει στην Ελλάδα οποιαδήποτε δυνατή βοήθεια με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Όπως επισήμανε ο Γερμανός πολιτικός, η Γερμανία παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και γνωρίζει πόσο μεγάλες είναι οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας αναφερόμενος στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία το χαρακτήρισε πλήρως ικανοποιητικό και σαν μια επιβεβαίωση της πολιτικής της καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ.

Η Τέταρτη Ελληνογερμανική Συνέλευση στη Νυρεμβέργη, αποτελώντας σημαντική γέφυρα στις ελληνογερμανικές σχέσεις, εστιάζει σε κρίσιμα ζητήματα όπως αποτελεσματικότερη δημοτική διοίκηση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ένταξη στην αγορά εργασίας, αγροτική ανάπτυξη, διαχείριση απορριμμάτων, μετανάστευση και κοινωνική ένταξη, προώθηση τουρισμού και ελληνικών ποιοτικών προϊόντων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ