Ο χαιρετισμός του Σαμαρά στο συνέδριο “Μία Περιφέρεια, ένας Πλανήτης”

Ο χαιρετισμός του Σαμαρά στο συνέδριο “Μία Περιφέρεια, ένας Πλανήτης”

 

Διαβάστε τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο συνέδριο “Μία Περιφέρεια, ένας Πλανήτης” που μετέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης:

 

«Τα συγχαρητήρια μου και τις θερμότερες ευχές μου για το συνέδριο “Μία Περιφέρεια, ένας Πλανήτης”, που διοργανώνεται από τοellines.com και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Έτσι κι αλλιώς, οι Έλληνες απλώνονται παντού στον κόσμο εδώ και αιώνες. Κι όσο μακρύτερα φτάνει η δράση τους και οι επιτυχίες τους, τόσο η Ψυχή τους φωλιάζει πάντα εδώ, στην Ιθάκη τους! Από την εποχή του ομηρικού Οδυσσέα μέχρι σήμερα, στην εποχή του διαδικτύου…

Έτσι ήταν πάντα η Ελλάδα, σε καλές και σε κακές στιγμές. Σε ένδοξες και δύσκολες εποχές: μία κουκκίδα στον χάρτη, μία πηγή έμπνευσης για τα παιδιά της, μία πληγή νόστου για τους ξενιτεμένους της, ένα φως που δεν σβήνει, ένα ταξίδι που δεν τελειώνει. Και σήμερα στο διαδίκτυο, μικραίνουν οι αποστάσεις, αλλά ο νόστος παραμένει ο ίδιος.

Οι Πανέλληνες απ΄όλο τον κόσμο ανταμώνουν. Κι ενώνονται στα δύσκολα όπως μόνον αυτοί ξέρουν. Και φέρνουν την Οικουμένη ολόκληρη σε ένα μέρος. Και μας εμπνέουν, στα δύσκολα. Όταν οι Έλληνες προκόβουν και κάνουν θαύματα παντού στον κόσμο, δεν μπορεί να μαραζώνουν στον τόπο τους…

Όνειρό μας και φιλοδοξία μας είναι να απελευθερώσουμε την δημιουργικότητα του Έλληνα και εδώ, στην Πατρίδα του!

Η Ελλάδα δεν έχει όρια.

Ελλάδα είναι να βάζεις τον πήχη ψηλότερα και να ξεπερνάς τα όριά σου. Αυτό μας το έμαθαν καλά οι Έλληνες της Διασποράς και γι’ αυτό είναι για μας πηγή υπερηφάνειας, αυτοπεποίθησης και έμπνευσης.

Καλώς ορίσατε στην Πύλο!

Ο Πρωθυπουργός

Α. Σαμαράς»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ