Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου

Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Βάζοντας κάτω τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί στην προηγούμενη σύσκεψη πριν περίπου δύο εβδομάδες στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός δει στην συνάντηση που θα έχει στις 10 το πρωί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων την πορεία των προαπαιτούμενων που έχει θέσει η τρόικα ενόψει του ελέγχου του Σεπτεμβρίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες πριν από την άφιξη των εκπροσώπων των δανειστών, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αναμένεται να καλύψει το θέμα της κινητικότητας. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει στα χέρια του τον φάκελο με τα 12.500 ονόματα εργαζομένων που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Ήδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν σταλεί και οι λίστες από όλα τα υπουργεία.

Παράλληλα στην σύσκεψη θα συζητηθούν και τα επόμενα βήματα για την αναδιάρθρωση στα ΕΑΣ στην ΕΛΒΟ και την ΛΑΡΚΟ. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσει και το Συμβούλιο Μεταρρύθμισης το οποίο θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις.

Η πορεία των εσόδων και αν τελικά το οικονομικό επιτελείο θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να είναι το επόμενο θέμα καθώς πολλά θα κριθούν από αυτό το αποτέλεσμα. Η τρόικα – εφ’ όσον υπάρξει «μαύρη τρύπα» – θα ζητήσει να καλυφθεί με νέα επιπρόσθετα μέτρα τα οποία ούτε θέλει να τα σκέφτεται η κυβέρνηση καθώς θα έρθει σε πολύ δύσκολη θέση.

Ωστόσο στο θέμα των πλειστηριασμών υπάρχει έντονος προβληματισμός κυρίως για τις έντονες πολιτικές αντιδράσεις που υπάρχουν από βουλευτές του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Η παρουσία στην πρωινή σύσκεψη και του Ευ. Βενιζέλου θα βοηθήσει προκειμένου οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να καταλήξουν στο θέμα αυτό, αλλά και να χαράξουν από κοινού την στρατηγική που θα ακολουθήσουν προκειμένου να πείσουν τους βουλευτές των δύο κοινοβουλευτικών τους κομμάτων να υπερψηφίσουν την άρση των πλειστηριασμών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ