Η Κεφαλογιάννη για την ελληνική Προεδρία

Η Κεφαλογιάννη για την ελληνική Προεδρία

Η ελληνική Προεδρία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της διευκόλυνσης της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου σε υπηκόους τρίτων χωρών. Ιδιαίτερα μάλιστα σε αυτούς που προέρχονται από τις αναδυόμενες αγορές της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας, όπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα στη Γενική Συνέλευση της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ξενοδοχείων και Εστιατορίων (HOTREC). Το γεγονός αυτό, σημείωσε, θα έχει θετικές επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό και τουριστικό κλάδο, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια.

Εξάλλου, επισήμανε ότι η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ είναι μία βασική οριζόντια προτεραιότητα της ελληνικής Προεδρίας. Η Προεδρία θα εστιάσει το ενδιαφέρον της, πρόσθεσε, στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταρτίσει μία στρατηγική τής ΕΕ σχετικά με τις «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για Θαλάσσιο και Παράκτιο Τουρισμό στην ΕΕ», προωθώντας την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη των ειδικών αυτών μορφών τουρισμού και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.

Τέλος η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι ο τουριστικός κλάδος είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, καθώς και ότι το υπουργείο Τουρισμού προωθεί σταδιακά διάφορες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σχετικά με την απλούστευση των διαδικασιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ