Σημίτης για Πρόεδρος Δημοκρατίας

Σημίτης για Πρόεδρος Δημοκρατίας

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Στην Προεδρία της Δημοκρατίας, την άνοιξη του 2015, στοχεύει ο Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με συνομιλητές του. Έτσι εξηγούνται τόσο η πύκνωση των εμφανίσεών του, ώστε και η «στρατηγική συμφωνία» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο πλαίσιο της κίνησης των «58».

Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός στοχεύει και στη δικαίωση της πρωθυπουργικής του θητείας το διάστημα 1996-2004, όπως προκύπτει και από την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου. Μέσω αυτής ο Κ. Σημίτης επιτέθηκε σε Κώστα Καραμανλή και Χοσέ Μπαρόζο για το «φούσκωμα» του χρέους το 2004, δικαίωσε απολύτως την πολιτική της κυβέρνησής του -που μόλις ανέλαβε- στην υπόθεση των Ιμίων κ.ο.κ.

Πολιτικοί κύκλοι, επίσης, εκτιμούν πως μια πρόταση του Κώστα Σημίτη για την Προεδρία (που δεν φαίνεται πάντως να είναι στα σχέδια του Αντώνη Σαμαρά, το αντίθετο ίσως) θα διευκολύνει την ανασύνθεση του κομματικού συστήματος και συγκεκριμένα τις φιλοδοξίες για την ίδρυση ενός ευρωπαϊκού κόμματος για την αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την άνοιξη του 2015 είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, ειδικά στην περίπτωση που έως τότε δεν στηθούν πρόωρες κάλπες. Και αυτό καθώς θεωρείται απολύτως βέβαιον ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα προχωρήσει στην πρόκληση εκλογών, έστω και αν το Μέγαρο Μαξίμου προτείνει υποψήφιο από το χώρο της αριστεράς ή και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Την εκτίμηση αυτή, άλλωστε, φέρεται να έχει και ο πρωθυπουργός, θεωρώντας ως απώτερο όριο της θητείας της κυβέρνησής του τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης το 2015.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ