Καμίνης: Ανέλαβα μια βομβαρδισμένη πόλη

Καμίνης: Ανέλαβα μια βομβαρδισμένη πόλη

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στον Real fm και τον Βασίλη Κουφόπουλο.

Ο κ. Καμίνης εξαπέλυσε πυρά κατά του Νικήτα Κακλαμάνη, καθώς όπως είπε πως όταν ανέλαβε βρήκε ένα Δήμο όπου δεν είχε γίνει κανένα μεγάλο έργο τα τελευταία χρόνια. «Ήξερα ότι θα κατέβω σε μια βομβαρδισμένη πόλη και σε έναν Δήμο που ήταν σε δραματική οργανωτική και οικονομική κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν βρήκαμε τίποτα», συμπλήρωσε ο κ. Καμίνης και ερωτηθείς παραδέχθηκε ότι παρέλαβε χάος, «το οποίο οργανώνουμε διαρκώς».

«Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν να νοικοκυρέψω τα οικονομικά και τα οργανωτικά του δήμου. Αυτή τη στιγμή έχουμε 7.500 υπαλλήλους, όταν παρέλαβα είχε 12.000 και τώρα κρατάνε καλύτερα την πόλη από τότε. Δεύτερον, λειτουργούμε με 60% λιγότερους κρατικούς πόρους σε σχέση με το 2009. Τρίτον, από το 2012 βγάλαμε θετικό ισοζύγιο, έχουμε λογιστικό πλεόνασμα, εξυπηρετούμε τα χρέη προς τις τράπεζες, εξυπηρετούμε και έχουμε ρίξει προς τους προμηθευτές κλπ», επεσήμανε ο κ. Καμίνης.

Όπως υπογράμμισε, ο Δήμος έχεις σταθεί όρθιος οικονομικά και αυτό είναι το εργαλείο για την πόλη. «Έπρεπε να στηρίξουμε τα στρώματα στην πόλη που δοκιμάζονται περισσότερο.  Ο Δήμος στηρίζει σήμερα περίπου 20.000 ανθρώπους», σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, λέγοντας επίσης ότι έφτασαν ευρωπαϊκοί πόροι στον Δήμο.

«Πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε πόσα χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους θα έχουμε εξασφαλίσει για την περίοδο 2014-2020. Αυτή τη στιγμή έχουμε φέρει 120 εκατομμύρια ευρώ. Καμία δημοτική αρχή δεν είχε φέρει τέτοιας έκτασης ευρωπαϊκούς πόρους”, επεσήμανε, ενώ ανακοίνωσε ότι τον Δεκέμβριο θα παρουσιάσει το σχέδιο ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, είπε ότι «δεν θα παίξουμε συμβολικά παιχνίδια στην πλάτη κανενός». «Ήρθε η ώρα, χωρίς αιματοχυσίες και προβλήματα, να μπούμε στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, γιατί υπήρχε μεγάλη φόρτιση» τόνισε.

Σχετικά  με τη Δημοτική Αστυνομία, ανέφερε ότι «το κενό που άφησε η Δημοτική Αστυνομία θα προσπαθήσουμε να το αναπληρώσουμε με δημοτικούς υπαλλήλους όσο μπορούμε περισσότερο”.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στη Χρυσή Αυγή

«Πρέπει να πάει η ιστορία αυτή που έχει αρχίσει, της ποινικής δίωξης των εγκληματιών που υπάρχει εκεί, να πάει γρήγορα και μέχρι τέλους. Έσπασε το απόστημα και πρέπει να το καθαρίσουμε πάρα πολύ γρήγορα» δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας ότι ο πρώτος δημόσιος φορέας που αντιτάχθηκε στην Χ.Α. ήταν ο Δήμος Αθηναίων.

“Από εκεί και πέρα η Χ.Α. δεν είναι μόνο ένα θέμα που αντιμετωπίζεται με ποινική καταστολή , θέλει αντιμετώπιση σε όλα τα επίπεδα”, προσέθεσε.

Ο κ. Καμίνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν είναι οπαδός της θεωρίας των δύο άκρων, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε “τελείως ανιστόρητη”. 

Τέλος, ο κ. Καμίνης επανέλαβε ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, ενώ ερωτηθείς για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, είπε ότι επίσημα δεν έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη κανενός.

Εξέφρασε την εκτίμηση πάντως ότι κατά βάση θα τον στηρίξουν όσοι τον στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές. “Εγώ προχωράω και «όστις βούλεται οπίσω μου ελθείν», από τα δημοκρατικά κόμματα βεβαίως”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης:

Ακούστε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ