Κεδίκογλου:Δεν υπάρχει θέμα νέων οριζόντιων μέτρων

Κεδίκογλου:Δεν υπάρχει θέμα νέων οριζόντιων μέτρων

 

“Δεν υπάρχει θέμα νέων οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, δηλαδή -όπως εξήγησε- θέμα μειώσεων σε μισθούς, συντάξεις κ.α.

“Δεν υπάρχει περιθώριο για τον απλούστατο λόγο –και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι, ανεξαρτήτως του τι στοιχεία παρουσιάζουν-  ότι το κυκλικά διορθωμένο πλεόνασμα της Ελλάδας, δηλαδή, μετά την αφαίρεση κάποιων παραμέτρων, όπως της ύφεσης στην περίπτωσή μας, είναι μεταξύ 4% και 6%. Είναι το μεγαλύτερο στην ευρωζώνη. Μάλιστα, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένα μικρό θαύμα των θυσιών των Ελλήνων. Δεν μπορείς να κόψεις άλλο” επεσήμανε μιλώντας στο Βήμα FM.

“Και ο Ντάισελμπλουμ και ο Ρεν συμφωνούν ότι το κυκλικά διορθωμένο πλεόνασμα της Ελλάδας είναι μεταξύ 4% και 6%. Και 4% είναι πολύ μεγάλο. Λοιπόν, έχουμε κάνει αυτό που πρέπει. Μπορεί να παρουσιάζουν ορισμένοι άλλα στοιχεία, όμως τα δικά μας στοιχεία είναι σωστά και θα τους πείσουμε”, είπε ο κ. Κεδίκογλου. Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα καταφέρει να πείσει την τρόικα ο κ. Κεδίκογλου απάντησε: “Είναι μια διαβούλευση με δανειστές. Πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να υπάρχει μια συμφωνία. Οπότε, για να επιτευχθεί συμφωνία, πρέπει να τους πείσουμε. Και θα τους πείσουμε”

 

Για τη θεωρία των δύο άκρων

 

Αναφερόμενος στη θεωρία των δύο άκρων ξεκαθάρισε ότι δεν τέθηκε από τον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αυτό που τέθηκε κατηγορηματικά από τον κ. Σαμαρά “είναι η απερίφραστη καταδίκη της βίας, από όπου και αν προέρχεται”.  

“Και χθες, επίσης, στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός καταδίκασε τον εξτρεμισμό, αλλά και τον λαϊκισμό. Και για να δούμε λίγο τις λεπτομέρειες, είναι όντως άλλο πράγμα να διαπράττεις πράξεις βίας, να ασκείς βία και άλλο να δικαιολογείς βία. Και τα δύο, όμως, κατά τη γνώμη μας, οδηγούν σε λάθος μονοπάτια” υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογεί αυτή τη στιγμή τη βία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: “Μα, ακούσατε τον κ. Κατρούγκαλο να μιλάει για βία στα πανεπιστήμια ότι είναι μια «ενδεδειγμένη αντίδραση». Ακούσατε τον κ. Σταθάκη να λέει ότι «είναι αδύνατον να συμφωνήσουν η Αριστερά και η Δεξιά στον ορισμό της βίας». Δηλαδή, πόσες μορφές βίας υπάρχουν; Εμείς είμαστε κάθετοι στη θέση ότι δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» βία. Δεν υπάρχει «δικαιολογημένη» και «αδικαιολόγητη» βία. Η βία πρέπει να εξοβελιστεί από την κοινωνία μας”.

“Σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι. Και είμαστε, επειδή,  πραγματικά, όπως αποδείχτηκε από τις εξελίξεις, η βία έχει διεισδύσει στην κοινωνία μας σε επικίνδυνο βαθμό, πρέπει τώρα να κάνουμε το παν, να εξοστρακίσουμε τη βία από τη ζωή μας, σε κάθε της μορφή”, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ