«Οργανωμένη» η ΧΑ στο Κερατσίνι

«Οργανωμένη» η ΧΑ στο Κερατσίνι

«Ήταν η κακιά στιγμή». Αυτό υποστήριξε ενώπιον των ανακριτών για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο προφυλακισμένος Γιώργος Ρουπακιάς, που άλλαξε πολλά βασικά στοιχεία από την αρχική του κατάθεση για το μοιραίο βράδυ στο Κερατσίνι με φόντο τα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια της Δικαιοσύνης. 

Για πρώτη φορά ο 45χρονος παραδέχεται ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου πήγε στην Παναγή Τσαλδάρη, αφού ειδοποιήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο Γιώργος Ρουπακιάς περιέγραψε ότι στο μηχανοκίνητο «τάγμα εφόδου» είδε και τον επίσης προφυλακισμένο πυρηνάρχη της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη. «Πράγματι πήγα στη τοπική και είδα 10-12 μηχανές στις οποίες επέβαιναν 17-18 άτομα, μεταξύ των οποίων αναγνώρισα τους Πατέλη, Καζαντζόγλου, τον Θανάση Τορβά, Γιώργο Δήμου, Γιώργο Σταμπέλο. Ρώτησα τι έγινε και ο Καζαντζόγλου μου απάντησε «την πέσανε σε κάποιον δικό μας στο Κερατσίνι» και μου έδωσε ένα τσαντάκι (μεγάλη θήκη κινητού) να τη βάλω στη θέση του συνοδηγού να μην του πέσει επειδή φόραγε μια λευκή φόρμα» είπε ο Γιώργος Ρουπακιάς. 

Αρχικά υποστήριξε ότι βρέθηκε στην περιοχή τυχαία και μάλιστα έβλεπε τον ποδοσφαιρικό αγώνα σε παρακείμενη καφετέρια από το Κοράλι όταν του επιτέθηκε ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του. Αυτή την φορά παραδέχθηκε ότι βρισκόταν στο σπίτι του και ειδοποιήθηκε να πάει στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της περιοχής. 

Προφανώς αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα ότι είχε «χαλαρή σχέση με τη Χρυσή Αυγή», όπως ισχυρίστηκε, και συμμετείχε μόνο στις «κοινωνικές δράσεις» του κόμματος χωρίς να είναι μέλος. Σε ερώτηση του ανακριτή, λοιπόν, τι ήταν εκείνο που τον ώθησε απαντήσει στα στελέχη της Χρυσής Αυγής και να συμμετέχει στο μοιραίο επεισόδιο ο Γιώργος Ρουπακιάς απέφυγε να απαντήσει. Έτσι ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Η δική του εκδοχή για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα γιατί ο 34χρονος μουσικός με άλλα άτομα του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν. «Βλέποντας λοιπόν ένα δυνατό και ψηλό άντρα ακολουθούμενο από άλλους να έρχεται προς το μέρος μου απειλητικά, φοβήθηκα για τη ζωή μου. Πριν προλάβω να καταλάβω καλά καλά τι συμβαίνει, κάποιος άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου μου, δεν ξέρω αν ήταν ο Φύσσας ή κάποιος άλλος και άρχισε να με τραβάει έξω. Κατάλαβα ένα ή δύο ζευγάρια χέρια να με τραβούν βίαια έξω από το αυτοκίνητο. Σε μια υποδοχή δίπλα στις ταχύτητες και δεξιά μου είχα προσωπικά μου αντικείμενα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι (σουγιά) που είχα για αυτοπροστασία. Ενστικτωδώς προσπάθησα να το πιάσω για να αυτοπροστατευτώ. Δυστυχώς κατάφερα να το πιάσω με το δεξί μου χέρι και μόλις βρέθηκα έξω από το αυτοκίνητο συρόμενος, τυφλά χτύπησα αυτόν που με χτυπούσε. Προηγουμένως, όταν βρέθηκα στο πεζοδρόμιο, είχα δεχτεί και συνέχισα να δέχομαι, χτυπήματα στο κεφάλι με γροθιές και συγκεκριμένα στο αριστερό οπίσθιο τμήμα του κρανίου και πάνω από το αριστερό φρύδι. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις καταθέσεις των αστυνομικών που προσέτρεξαν στο σημείο και θα έπρεπε να καταγράφεται και σε μια ιατροδικαστική έκθεση. Δέχτηκα γροθιές όχι μόνο από τον Φύσσα αλλά τουλάχιστον από ένα ή δύο άτομα ακόμα τα οποία δεν γνωρίζω. Όπως προείπα δεν γνώριζα τον Φύσσα, ούτε είχα προσωπικές διαφορές με αυτόν. Ήταν ο φόβος, η ταραχή μου και η κακιά στιγμή» ανέφερε ο προφυλακισμένος για την υπόθεση. 

Αρνήθηκε ότι είχε συνοδηγό στο αυτοκίνητο αλλά παραδέχθηκε – εν αντιθέσει με όσα αρχικά είχε υποστηρίξει- ότι μπήκε ανάποδα με το αυτοκίνητο στην Παναγή Τσαλδάρη όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας με την δικαιολογία ότι ήθελε να παρκάρει το αυτοκίνητο του. Μάλιστα εξήγησε ότι το δεύτερο κινητό που βρέθηκε στο όχημα με το επιχείρημα ότι ο Καζαντζόγλου του έδωσε το τσαντάκι του για να το φυλάξει. 

Δεν κατόρθωσε, όμως, να εξηγήσει πως γνωρίζει και γιατί τηλεφώνησε αφού συνελήφθη στον Θεοφάνη Σβίγγο. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, το συγκεκριμένο κινητό με τα στοιχεία «Θεοφάνης Σβίγγος» χρησιμοποιείται από τη σύζυγο του Ρουπακιά. Όπως είπε δεν ξέρει πως φαίνεται από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου να έχει κάνει κλήσεις στο κινητό του συγκεκριμένου ατόμου και αγνοεί ποιος είναι και πότε πραγματοποιήθηκαν οι κλήσεις. 

Για την επιμονή του να αρνείται εκείνο το βράδυ οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή ο Γιώργος Ρουπακιάς ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε έναν χώρο του Α.Τ. Κερατσινίου μαζί με φίλους του Παύλου Φύσσα και φοβήθηκε να παραδεχθεί τη σχέση του με την οργάνωση. Επιπλέον υποστήριξε ότι μόλις άκουσε από τα άτομα αυτά ότι ο μουσικός ήταν νεκρός ζήτησε να μεταφερθεί σε άλλη αίθουσα και οι αστυνομικοί δεν του είχαν κατασχέσει το κινητό με αποτέλεσμα να μπορεί να τηλεφωνεί στην γυναίκα, την αδερφή του και τον Γιώργο Πατέλη. 

Ο Γ. Ρουπακιάς αποδίδει επίσης στον «πανικό του» και το γεγονός ότι απάντησε αρνητικά στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που έσπευσαν αμέσως μετά τον φόνο, όταν τον ρώτησαν αν ήταν δικό του το μαχαίρι.

Στην απολογία του ο Γ. Ρουπακιάς αρνήθηκε την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και τόνισε πως «ούτε τη Χρυσή Αυγή γνώρισα σαν εγκληματική οργάνωση» αλλά από τα συσσίτια και τις ομιλίες για την Αρχαία Ελλάδα. Ήταν μάλιστα κάθετος στο ότι ουδέποτε άκουσε τίποτε περί «ναζισμού» και εθνικοσοσιαλισμού». 

Διαβάστε αναλυτικά την απολογία του Π.Ρουπακιά

Τα όπλα στο σπίτι του εφοπλιστή

Η αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να βρεθεί το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής. Έτσι μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών οι αστυνομικοί με τη συνδρομή των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν έφοδο σε έπαυλη στη Βούλα καταζητούμενου εφοπλιστή, για τον οποίον υπήρχαν καταγγελίες ότι προμηθεύει με όπλα μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στην έπαυλη ανακαλύφθηκε ένα μικρό «οπλοστάσιο». Βρέθηκαν συνολικά 20 πυροβόλα όπλα, τα οποία είχαν δηλωθεί ως κυνηγετικά όπλα. Ωστόσο, τα 7 όπλα δεν είναι κυνηγετικά και για τα υπόλοιπα 13 εξετάζεται εάν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Ένα όπλο ίδιου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα στο σπίτι του εφοπλιστή στο Παλαιό Φάληρο. 

Κατά την έρευνα, που συνεχίζεται, βρέθηκαν και 60 μαχαίρια, 10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και 2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser.

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ