Μιχελάκης: Η χώρα πάει να σταθεί στα πόδια της

Μιχελάκης: Η χώρα πάει να σταθεί στα πόδια της

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών παρουσίασε ο Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, τονίζοντας πως η χώρα είναι στην τελευταία και καθοριστική καμπή του δρόμου.

Ο κ. Μιχελάκης μίλησε για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την αναστολή της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, όταν η ηγεσία ή αριθμός στελεχών κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ ήταν το πρώτο κόμμα που εξαπέλυσε επίθεση στο ναζιστικό μόρφωμα, την ώρα που κάποιοι, όπως είπε, τότε σιωπούσαν γιατί θεωρούσαν πως η ΝΔ θα χάσει ψήφους.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, την αυστηροποίηση του τρόπου χρηματοδότησης των κομμάτων με στόχο τη διαφάνεια και την προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας για την ψήφο των ομογενών.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη η χώρα πάει να σταθεί στα πόδια της καθώς βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα τον χρόνο που διανύουμε. «Η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και οι εταίροι θα πρέπει να ανταποκριθούν και αυτοί» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα. Για τον υπουργό Εσωτερικών κάποιοι επιμένουν να παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια και, όπως υπογράμμισε, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τινάξει τις θυσίες του λαού στον αέρα.

Όσον αφορά στη Χρυσή Αυγή σημείωσε πως η δικαιοσύνη θα πάρει την απόφασή της αλλά χρειάζεται και ο λαός να τους θέσει εκτός. «Καταλαβαίνουμε την απόγνωση του κόσμου, τις ανησυχίες του για προβλήματα, όμως δεν θα δώσουν τη λύση τα εγκληματικά στοιχεία. Λύση είναι να ενισχύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ