Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας

Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας

Μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας στο δημόσιο τομέα που δεν θα συνδέεται με απολύσεις, αλλά με την αξιοκρατική μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, οι οποίες δημιουργούνται στις υπηρεσίες, σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με το Έθνος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έθεσε το θέμα στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας και η θεσμοθέτηση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας θα ενταχθεί στις δράσεις της κυβέρνησης για το 2014, μετά την ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας 25.000 υπαλλήλων.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιλαμβάνει:

– Ετήσια καταγραφή των πλεοναζουσών θέσεων και των κενών που υπάρχουν ανά κατηγορία και κλάδο εργαζομένων.

– Ετήσια προκήρυξη των θέσεων που πρέπει να καλυφθούν σε όλο το δημόσιο, με τη συμβολή του ΑΣΕΠ.

– Οι υπάλληλοι που θα αιτηθούν τη μετακίνησή τους, θα μοριοδοτούνται με κριτήρια που θα καθοριστούν, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ και δεν θα απέχουν πολύ από τη μοριοδότηση της κινητικότητας που έχει θεσμοθετηθεί προσφάτως από τον αρμόδιο υπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να επιλεγούν με αξιοκρατικά κριτήρια οι μετατασσόμενοι.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθούν κίνητρα για την εθελοντική μετακίνηση προσωπικού σε νησιά ή σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως, για παράδειγμα, να τους παραχωρηθεί η δυνατότητα να καταλάβουν θέση προϊσταμένου.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ