Δημοσκόπηση:Μπροστά η ΝΔ με 0,9%-Νέα πτώση της Χ.Α.

Δημοσκόπηση:Μπροστά η ΝΔ με 0,9%-Νέα πτώση της Χ.Α.

 

Προβάδισμα 0,9% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” . Παράλληλα, η έρευνα η οποία διεξήχθη την περίοδο 1-3 Οκτωβρίου σε δείγμα 1000 ατόμων, δηλαδή μετά και τις τελευταίες εξελίξεις των συλλήψεων των βουλευτών, δείχνει ότι η δημοσκοπική πτωτική πορεία της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται. Ωστόσο, ακόμα παραμένει τρίτο κόμμα.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγκεντρώνει 22,8% έναντι 21,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνουν τα ποσοστά τους, από την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας στις 25-26 Σεπτεμβρίου.

Αντίθετα πτώση εμφανίζει η Χρυσή Αυγή από το 6,7% στο 6,4 %, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούνιο το κόμμα είχε ποσοστό 10.8%.

Μικρή άνοδο σημειώνει το ΠΑΣΟΚ που, από 5,9%, το ποσοστό του αυξήθηκε στο 6,2%, ενώ οριακή πτώση καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά 0,4 μονάδες από το 5,4% στο 5%. Η ΔΗΜΑΡ ανέβηκε από το 3,5% στο 3,9% και το ΚΚΕ παρέμεινε σταθερό στο 4,7%. Επισημαίνεται ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 10,9%, μικρότερα πάντως από την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας που ήταν 12,8%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 25,8%, ΣΥΡΙΖΑ 24,8%, Χρυσή Αυγή 7,2%, ΠΑΣΟΚ 7%, ΑΝ.ΕΛ. 5,7%, ΚΚΕ 5,3%, ΔΗΜΑΡ 4,4%.

 

 

 

Παράλληλα, η πλειοψηφία, των πολιτών εκφράζεται αρνητικά στην προοπτική πρόωρων εκλογών. Το 63% απαντά αρνητικά στο σχετικό ερώτημα, ενώ το 30% θετικά. Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύετστε περισσότερο μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα ως Πρωθυπουργό, το 35% των ερωτηθέντων να απαντά ότι τον Αντώνη Σαμαρά και τον 24% τον Αλέξη Τσίπρα.

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Ειδικότερα, το 68% των ερωτηθέντων, απαντούν θετικά και μόλις ένα 22% θεωρεί ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση.

Επίσης, το 66% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία έναντι 26% που δεν τη θεωρεί επικίνδυνη και 8% των ερωτηθέντων δηλώνουν άγνοια.

 

Τέλος,το 64% θεωρεί σωστή τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στη Χρυσή Αυγή, ενώ με την απόφαση αυτή διαφωνεί το 24% .

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ