• Αντιρατσιστικό και ολομέλεια προβληματίζουν το Μαξίμου

  7:11 πμ, Σαββατο 05 Οκτ 2013 7:11 πμ, Σαββατο 05 Οκτ 2013

  Αντιρατσιστικό και ολομέλεια προβληματίζουν το Μαξίμου

  Για το Μέγαρο Μαξίμου η «παρτίδα» με το θέμα της Χρυσής Αυγής σώθηκε στο παρά πέντε, ωστόσο πλέον ο Πρωθυπουργός αναμένεται ότι θα βρεθεί εν μέσω έντονων πιέσεων για το αντιρατσιστικό.

  «Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα είναι διαρκής, θα σέρνεται με διάφορες εξελίξεις για μεγάλο χρονικό διάστημα» εκτιμά έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος της ΝΔ μιλώντας στο Real.gr κάνοντας έναν απολογισμό - πολιτικό και επικοινωνιακό -της έντονης εβδομάδας που πέρασε για το Μέγαρο Μαξίμου.

  Ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε από την Αμερική έχοντας σαφώς κερδίσει τις εντυπώσεις των σημαντικών συνομιλητών του για το θέμα της Χρυσής Αυγής και πλέον στρέφει την προσοχή του στο εσωτερικό μέτωπο που αρχίζει να μυρίζει μπαρούτι λόγω της σκληρής κόντρας με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των πιέσεων που αναμένεται να εκδηλωθούν ακόμη και στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο κατά της αντιρατσιστικής βίας.

  Το τελευταίο διάστημα τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ εντείνουν τη ρητορική τους σχετικά με την ανάγκη να ψηφιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα το εν λόγω νομοσχέδιο το οποίο ωστόσο συναντά ακόμη σοβαρές ενστάσεις στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Συνομιλητές του πρωθυπουργού επιμένουν ότι η ΝΔ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συγκρουστεί με τις ένοπλες δυνάμεις ή με την εκκλησία, λόγω διατάξεων που μπορεί να περάσουν μέσα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν «φίμωση» όπως λένε σε ευαίσθητους για την κυβέρνηση τομείς την ώρα μάλιστα που εντείνεται η προσπάθεια να καθαρίσουν τα σώματα ασφαλείας από κάθε κόκκο της Χρυσής Αυγής.

  Η διαβούλευση για το αντιρατσιστικό, την οποία έχει προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα καταλήξει σε συμφωνία χωρίς πρώτα να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ ενώ λόγο για το συγκεκριμένο θέμα διεκδικεί και ο Φ. Κουβέλης για ευνόητους λόγους οι οποίοι αφορούν στην παρουσία του στην τριμερή κυβέρνηση και στα όσα έχει πει ο ίδιος και ο Αντ. Ρουπακιώτης για το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

  Έντονος είναι ο προβληματισμός και για την εικόνα που θα παρουσιάσει η ολομέλεια της βουλής που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα αφού το προεδρείο θα βρεθεί μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις για τα ελληνικά δεδομένα. Στο κενό παραμένει κάθε συζήτηση που αφορά στο τι θα γίνει με την αποζημίωση στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά τις ενστάσεις που διατύπωσαν στην τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για διαφορετικούς λόγους.

  Στην κυβερνητική πλειοψηφία τηρούν στάση αναμονής ωστόσο δεν αποκλείεται ακόμη και εάν δεν υπάρξει απόλυτη συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν στις επιμέρους αποφάσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα