ΠΑΣΟΚ:Καμία αποδυνάμωση της Διαύγειας

Πρώτη καταχώρηση: 04/10/2013 - 17:33

Τελευταία δημοσίευση: 04/10/2013 17:33Πολιτική

ΠΑΣΟΚ:Καμία αποδυνάμωση της Διαύγειας

ΠΑΣΟΚ:Καμία αποδυνάμωση της Διαύγειας

 

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχτεί καμία νομοθετική παρέμβαση που αποδυναμώνει τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τη διαφάνεια στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, επισημαίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή αναφορές που κάνουν λόγο για υποβάθμιση του θεσμού με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ, τονίζουν, «ήταν που ψήφισε, εφήρμοσε, στήριξε και στηρίζει τη διαδικασία της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, ως σημαντικό βήμα διαφάνειας στο δημόσιο βίο».

Στο ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ανακάλυψε μόλις χθες και με καθυστέρηση 3 ετών ότι η ΔΙΑΥΓΕΙΑ αποτελεί «πολύ σοβαρή κατάκτηση, προς το καλό και της Διοίκησης και της διαφάνειας» (αναφέρονται στη δήλωση του Νίκου Βούτση).

«Ξεχνούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι πριν καταψηφίσουν το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προσπάθησαν να το απαξιώσουν κρύβοντας την ένδεια των επιχειρημάτων τους μέσα στη γνωστή μνημονιακή άχλη», σημειώνουν χαρακτηριστικά και παραθέτουν παλαιότερες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, του Βασίλη Μουλόπουλου και του Θοδωρή Δρίτσα:

 

«Θα έχουμε να δώσουμε για τα επόμενα τρεις χιλιάδες χρόνια τη νέα μορφή δημοκρατίας, την ηλεκτρονική δημοκρατία και ότι αυτή τη στιγμή συνομιλώ με τους 'Πλάτωνες', τους 'Λυκούργους', τους 'Σωκράτηδες' των επόμενων τριών χιλιάδων χρόνων! Και αισθάνομαι ρίγη συγκίνησης αυτή τη στιγμή!». (Β. Μουλόπουλος 30/06/2010 στη συζήτηση του σ.ν. για το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ)

«Δεν αίρεται η εντύπωσή μου ότι πρόκειται για μια προσπάθεια επικοινωνιακή να αλλάξετε την ατζέντα. Καλή η προσπάθεια, αλλά δεν αρκεί. Διότι ετούτη την ώρα, που παρουσιάζετε ως μέγα επίτευγμα, ιστορικό επίτευγμα, μια προσπάθεια να φτιάξετε ένα ηλεκτρονικό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης». (Αλ. Τσίπρας 30/06/2010 στη συζήτηση του σ.ν. για το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ)

«Δεν είναι δυνατόν να οδηγούμαστε στο να δεχθεί ο ελληνικός λαός τόσο αποϊδεολογικοποιημένα, τόσο ανιστόρητα να εμφανίζονται τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν είναι δυνατόν! Είναι απαξίωση της ιστορίας του ελληνικού έθνους και του ελληνικού λαού αυτό (…)Είναι, νομίζω, σαφές, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία μεγάλη ευθύνη για να καταψηφίσει επί της αρχής ένα νομοσχέδιο που έχει ψευδώνυμη ‘αρχή’». (Θ. Δρίτσας 29/06/2010 στη συζήτηση του σ.ν. για το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ).

Κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (0)