Αιχμές από ΠΑΣΟΚ για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.

Αιχμές από ΠΑΣΟΚ για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.

 

Αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφήνει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, επιδιώχθηκε από πολλές πλευρές του πολιτικού φάσματος αλλά και της κοινωνίας, να συγκροτηθεί ένα πανδημοκρατικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, αντιναζιστικό μέτωπο, όμως «το εγχείρημα φαίνεται να καρκινοβατεί λόγω της συμπεριφοράς ορισμένων πολιτικών δυνάμεων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ».  

Αναφερόμενοι στην πρόταση αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων των οποίων ο επικεφαλής καθώς και  ηγετικά  στελέχη του διώκονται για εγκληματικές πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι εκτός από τον  ισχυρό συμβολικό του χαρακτήρα  ενσαρκώνει  την πρόθεση σύσσωμου του πολιτικού  κόσμου, όλων  των κομμάτων του  συνταγματικού τόξου  στον αγώνα για την προάσπιση της Δημοκρατίας μας. « Η Δημοκρατία δεν χρηματοδοτεί εγκληματικές οργανώσεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και εξαπολύοντας επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, τονίζουν ότι   «για πολλοστή  φορά με την άρνηση  τους να συνεργαστούν σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα  αποδεικνύουν ότι  εξακολουθούν έχουν ως προτεραιότητα τις απειλές κατά της Δημοκρατίας» 

Για το ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν κύκλοι του κόμματος, «η διαρκής και επίμονη εκστρατεία κατά της βίας είναι αξιακή επιλογή» και παραπέμπουν σε αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου από τις αρχές του 2012 στον κίνδυνο εκφασισμού της κοινωνίας και στην ανάγκη συγκρότησης συνταγματικού τόξου απέναντι στον νεοναζισμό, την ρατσιστική, κοινωνική και πολιτική βίας. Όλα αυτά τα είχε επισημάνει ο κ. Βενιζέλος, όπως λένε, λίγους μήνες πριν την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, όπως λένε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στο ΙΣΤΑΜΕ .

Στο ίδιο πλαίσιο, υπογραμμίζουν, «τον περασμένο Ιούνιο και ενώ η Ν.Δ. έχει παγώσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με το επιχείρημα ότι η υπάρχουσα νομοθεσία καλύπτει στο μεγαλύτερο μέρος της το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη επανήλθε στην πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ, περί συγκρότησης συνταγματικού τόξου και προώθησης της αντιρατσιστικής νομοθεσίας».  

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ