Ρουπακιώτης: “Η Κομισιόν πίεσε για τη Χ.Α.”

Ρουπακιώτης: “Η Κομισιόν πίεσε για τη Χ.Α.”

«Ανοιχτό διάδρομο για να ξαναφέρουν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής πίσω» άφηνε η κυβέρνηση σύμφωνα με τον  Αντώνη Ρουπακιώτη που σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι «κύκλοι μέσα από την κυβέρνηση, μέσα από το Μαξίμου, πάγωσαν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γιατί πίστευαν ότι τη ΧΑ δεν πρέπει να την πολώσεις».  

Η αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης προς τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού  Δικαιοσύνης, ήταν αποτέλεσμα πιέσεων από την Κομισιόν και όχι μόνο:  «Αμερικανοεβραικές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη ΧΑ, σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό, σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι… Από 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της ΕΕ και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν, οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν ούτε ένα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε;» υποστήριξε ο κ. Ρουπακιώτης.

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να αξιοποιήσει πολιτικά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. «Επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο. Υπήρχε δραματική καθυστέρηση του πολιτικού συστήματος στην αντιμετώπιση της ΧΑ δεν είχε αξιολογήσει το πολιτικό σύστημα το μείζονα κίνδυνο της ΧΑ. Δεν είχε αξιολογήσει το εύρος και το βάθος ανάπτυξης του φαινομένου της ΧΑ. Εδώ υπάρχει δράση μαχαιροβγαλτών και δολοφόνων. Το πολιτικό σύστημα δεν επέδειξε πρωτοβουλία και θάρρος για να αναζητηθεί σύγκληση για τη ΧΑ. Δεν υπήρχε σύγκληση δυνάμεων» τόνισε.

Όπως επισήμανε ο πρώην υπουργός η Ελλάδα είχε υποχρέωση να καταθέσει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από το 2010. Από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουμε ως χώρα πρόστιμο επειδή αυτό δεν κατατέθηκε ποτέ.

«Το αίμα του άμοιρου του Πακιστανού πνίγηκε στη λησμονιά, αλλά αντιδρά η κοινωνία όταν σκοτώθηκε ένας Έλληνας. Βιάστηκε τώρα, όταν πνίγηκε απ’ όλα αυτά, και έπρεπε να δώσει μια απάντηση η κυβέρνηση» σχολίασε ο κ.Ρουπακιώτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ