“Πρεμιέρα” για την Ολομέλεια της βουλής

“Πρεμιέρα” για την Ολομέλεια της βουλής

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, αρχίζουν το απόγευμα της Δευτέρας, οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής.

Τον αγιασμό θα τελέσει ο μητροπολίτης Σκύρου, Σεραφείμ, επικεφαλής μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η νέα Σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλής, θα είναι η δεύτερη Σύνοδος της 15ης περιόδου της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια κρίσιμη Σύνοδο, η οποία θα επεξεργαστεί τον Προϋπολογισμό του 2014, τον πρώτο -σύμφωνα με την κυβέρνηση- πλεονασματικό Προϋπολογισμό, μετά τον αντίστοιχο του 2001, το πρώτο νομοσχέδιο κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας (σε συσχέτιση με τη σχετική απόφαση- πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), καθώς και το πρωτοφανές φαινόμενο της κατηγορίας εναντίον αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος (της Χρυσής Αυγής) και βουλευτών του, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Τα πρώτα νομοσχέδια που πρόκειται να επεξεργαστεί η Ολομέλεια, αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αναμόρφωση του Μεταλλευτικού Κώδικα, επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων, την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας κ.α.- τη δε επόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν και πέντε αιτήσεις άρσης ασυλίας κατά βουλευτών.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ